G-zwemmers HPC halen zwemdiploma

De afdeling G-zwemmen van HPC Heemstede zwemt als sinds jaar en dag op de zaterdagochtend in het golfslagbad van Sportplaza Groenendaal. Voor de zwemmers is dit uurtje ontspannen in het water ontzettend belangrijk. De grote motor achter het G-zwemmen van HPC is Miranda Burger. Zij zorgt er iedere week weer voor dat iedereen het zo naar zijn of haar zin heeft en dat er kleine wondertjes gebeuren. Onlangs hebben Yorick, Fleur en Daniël afgezwommen voor hun B-diploma en dat is heel bijzonder! Yorick en Daniël hebben twee jaar heel hard getraind om tot dit geweldige resultaat te komen. Fleur heeft na het behalen van haar A-diploma een extra tandje bijgezet en was, gedreven als zij is, net op tijd klaar voor haar B-diploma. Iedereen had zijn of haar familie meegenomen om ze aan te moedigen. Alle onderdelen van het diploma werden getoetst: duiken, door het gat zwemmen, borstcrawl, enz.
Ook Teyler en Tim hebben laten zien dat ze met kleding aan in het diepe durven springen en de rugslag en schoolslag al goed beheersen. Door het gat zwemmen was zelfs geen enkel probleem voor de jongens. Dit leverde uiteraard een groot applaus op van het publiek. Ze kregen een haaiendiploma voor deze prestatie! Knap gedaan! Ze gaan nu op naar het A-diploma evenals Jesse, Dorian en Guido. Zij oefenen veel samen met juf Josien. Vooral Dorian heeft veel vooruitgang geboekt. Als hij maar eventjes niet op let, wordt hij aangespoord door zijn begeleidster Marjolein. Enthousiast werden er alvast nieuwe doelen voor het aankomende seizoen gesteld: Iedereen gaat door en Lisa wil volgend jaar gaan oefenen voor haar C-diploma. Miranda is terecht supertrots: “We hebben met z’n allen een zeer bijzondere prestatie neergezet. Onze kinderen laten dingen zien die wij nooit voor mogelijk hadden gehouden. De aanhouder wint, zo blijkt maar weer. Hier mogen we met elkaar ontzettend trots op zijn!”