Nostalgie bij waterplezier HPC

Afgelopen vrijdag was het weer zover en mocht er een flinke groep kinderen van het HPC Waterplezier afzwemmen om een certificaat te behalen. Het Waterplezier op vrijdagmiddag is speciaal opgezet voor kinderen tussen de 6 en 11 jaar die net hun B- en/of C diploma hebben behaald. Op speelse wijze worden de aangeleerde vaardigheden behouden en krijgen ze een idee van het wedstrijdzwemmen, het synchroonzwemmen en het minipolo.

Terwijl de meest nostalgische zwemslagen nauwelijks nog worden verzwommen, laat staan aangeleerd, waren deze de afgelopen periode bij het Waterplezier aan de orde van de dag. De kinderen waren druk in de weer met zwemslagen die voor hun gevoel helemaal niet klopten. Zo hoort de borstcrawl nu eenmaal niet gezwommen te worden met een schoolslag beenslag, maar dat hoort juist wel bij de “Dubbele Spaanse slag”. Vroeger werd er ook veel “Zeemansslag”gezwommen, dit is een soort schoolslag op de zij waardoor de zeelui die overboord sloegen beter door de golven konden zwemmen.

Nadat de kinderen deze slag hadden geleerd, mochten ze het gelijk in praktijk brengen in het naast gelegen golfslagbad. Er werd flink geoefend de afgelopen weken en dat heeft resultaat gehad. Alle kinderen slaagden glansrijk en gingen met een mooi certificaat naar huis. Binnenkort komen er enkele plaatsen vrij bij het Waterplezier. Kinderen die minimaal hun B-diploma hebben mogen zich aanmelden voor een proefles via de website van HPC Heemstede.

Waterplezier 25.01.13