Volop variatie bij HPC-Waterplezier

Iedere vrijdagavond tussen 18.00 en 19.00 uur wordt er druk geoefend door de jonge zwemmers van de afdeling Waterplezier van HPC Heemstede. De afgelopen weken werden allerlei spullen uit verschillende kasten gehaald en kregen de kinderen uitleg over het gebruik en omgang ervan. Zo werd er gedurende twee lessen aandacht besteed aan het zwemmen met snorkel en zwemvliezen, wat toch helemaal nog niet zo simpel blijkt te zijn. Na afloop van de lessen ging het al veel beter en konden die punten alvast afgestreept worden voor het certificaat. Ook het zwemmen met een plank en een pullbuoy kwam aan bod. Er werd uitgelegd waarom er verschil zit aan de beide kanten van een pullbuoy en dat de plank op het water moet liggen en niet onder het water. Het moeilijkste was misschien wel het onderwater zwemmen tussen pilonnen door. Dit werd vaker in de lessen geoefend. Afgelopen vrijdag slaagden alle kinderen en verlieten ze met hun certificaat vol trots het zwembad.

Waterplezier 11.04.14