Koprol achteruit bij het Waterplezier

Een koprol achteruit maken is moeilijk. Niet alleen op het droge, maar vooral in het water. Voor de Waterplezier kinderen van zwemvereniging HPC Heemstede was dit het grootste struikelblok. Ondanks dat de enthousiaste zwemmers het keer op keer oefende, slaagde niet iedereen erin om een mooie koprol achteruit te maken, maar zwom toch iedereen af voor zijn/haar certificaat “Sterke Spieren”. Bij dit certificaat moesten de buikspieroefeningen goed worden uitgevoerd en werd er met een met een onzichtbare stoel tegen de muur aan gezeten. Dit “stoeltje zitten” vond iedereen het leukste, maar ook het vermoeiendste onderdeel om te doen. Volgens Syb de Vries krijg je er namelijk trilbenen van!

Ook het eggbeaten is goed voor je beenspieren en je uithoudingsvermogen. Bij eggbeaten ben je ongelijkzijdig aan het watertrappelen waardoor je dit langer vol kunt houden en veel beter een bal kunt gooien. Zelfs zo goed dat je een pilon van de kant kunt gooien en dat is superhandig als je later een doelpunt wilt maken bij het waterpolo. Alle 18 kinderen verlieten het zwembad vol trots met hun certificaat in de hand. Het HPC- Waterplezier is speciaal voor kinderen van 6 tot 11 jaar die net hun B- of C- diploma hebben behaald en graag willen blijven zwemmen. Tijdens de trainingen leren ze allerlei technieken van het wedstrijdzwemmen, synchroonzwemmen en waterpolo. Op dit moment zit het Waterplezier vol, maar wanneer het je leuk lijkt, kunnen we je op de wachtlijst zetten. In februari 2017 komen er weer plekjes vrij.

waterplezier-4-11-2016