Certificaten uitgereikt bij HPC

Ruim een jaar geleden is zwemvereniging HPC Heemstede gestart met  Waterplezier. Deze lessen zijn speciaal bedoeld voor kinderen tussen de 6 en 11 jaar die net in het bezit zijn van hun zwemdiploma. De KNZB heeft voor deze kinderen een speciaal programma ontwikkeld om de aangeleerde vaardigheden te behouden.

Trainster Nicky Slinger heeft dit vorig jaar voor HPC opgezet en de formule is een groot succes. Gedurende de twaalf maanden dat de Waterplezier cursus duurt, kunnen de kinderen stickers verdienen voor op de poster die ze aan het begin hebben gekregen. Ook moeten er regelmatig certificaten behaald worden.

Afgelopen vrijdag was het weer certificaatzwemmen waarbij de kinderen moesten laten zien wat zij de afgelopen tijd allemaal geleerd hebben, zoals het maken van schoolslag- en borstcrawl keerpunten, mooier en beter duiken, wrikkend een ster maken, de rugslagstart, een koprol achterover en balvaardigheid. Ben en Jake Foreman, Isabel Elenga, Willemijn Koene, Mathijs Terpstra en Wesse Werkman gingen op voor hun eerste certificaat. Fien van Munster voor haar tweede en Eva Verkoren en Roos, Reinaert en Quinten Ravesteijn al voor hun derde. De kinderen die vorige keer alle certificaten al hadden gehaald en degene die net zijn gestart hebben het eerste certificaat nieuwe stijl behaald.

Dat waren Ilias Smit, Rombout Jansen, Michaël van Ieperen, Lian Kandelaar, Jasmijn de Vries en Mats Meijaard. Justus Mulder en Casper van Beusekom waren aan het proefzwemmen en zijn vastbesloten om ook op Waterplezier te gaan. Sylvester van Ieperen en Mare Meijaard gaan hun grotere broers achterna en mogen vanaf volgende week gaan starten.

Sinds september dit jaar heeft Nicky hulp gekregen van wedstrijdzwemmer Gijs van de Woord. Samen maken ze er voor de kinderen iedere week weer een feestje van. Omdat er nu zoveel verschillende groepjes waren, had Nicky meerdere hulptrainers ingezet.  Wedstrijdzwemmers Wesley Bos, Anouk van Dam en Carmen Meijer vonden het leuk om te helpen en gingen na afloop, samen met Nicky, Gijs en uiteraard alle kinderen op de foto.