Jongste HPC-zwemster viert zesde verjaardag

Het was afgelopen vrijdag weer een klein feestje bij de Waterplezier zwemmers van HPC Heemstede. In navolging van Silvester van Ieperen die op 5 april 6 jaar werd, was het nu de beurt aan Lente Meijaard om te trakteren. Het jongste lid van de zwemvereniging werd op 14 april 6 jaar. Lente heeft nog maar een paar weken haar B diploma en is net als haar grotere broer en zus, Mats en Mare, bij het Waterplezier gaan zwemmen.

Deze afdeling van HPC is speciaal voor kinderen tussen de 5 en 11 jaar die net hun zwemdiploma hebben behaald. Tijdens de wekelijkse lessen worden alle facetten van de zwemsport op speelse wijze onder de aandacht gebracht. Ook worden de vaardigheden die tijdens de zwemlessen zijn aangeleerd, continu herhaald omdat in de praktijk is gebleken dat deze al gauw weer wegzakken. Maar bovenal staat het plezier voorop! Eva Verkoren is met haar negen jaar de oudste Waterplezier zwemster. Samen met Roos, Reinaert en Quinten Ravesteijn zwemmen zij nu niet meer alleen op vrijdag bij het Waterplezier, maar trainen zij ook al op dinsdag mee met de afdeling wedstrijdzwemmen. Trainers Nicky Slinger en Gijs van de Woord vinden het nog steeds super leuk om les te geven aan de Waterplezier zwemmers en gingen met graag met de trotse Lente op de foto.