Certificaten voor HPC Waterplezier zwemmers

Vrijdag 11 mei was het weer even spannend voor zeven zwemmertjes van de afdeling Waterplezier van HPC Heemstede. Het Waterplezier zijn speciale lessen voor kinderen tussen de 6 en 11 jaar die net hun zwemdiploma hebben behaald. Zij maken  op een speelse wijze kennis met de verschillende takken van de zwemsport waardoor de aangeleerde vaardigheden tijdens de zwemlessen behouden blijven.

Willemijn Koene, Wesse Werkman, Jake Foreman, Matthijs Terpstra, Isabel Elenga en Ben Foreman behaalden het certificaat nummer vier en Fien van Munster het certificaat nummer vijf. Ze moesten als een echte wedstrijdzwemmer een rugcrawlstart kunnen maken, evenals een goede startduik op de manier zoals er straks ook op de Olympische Spelen gestart zal gaan worden. Voor het synchroonzwemmen leerden ze om gehurkt te wrikken (voorstuwing door het water door middel van korte polsbewegingen) met koprollen voor- en achteruit. En het waterpolo kwam aan bod doordat ze leerden zwemmen met de bal en deze daarna gericht te gooien. Uiteraard waren de kinderen apetrots en gingen maar al te graag met trainer Gijs van de Woord op de foto!