HPC begint goed aan nieuw competitieseizoen

Het seizoen voor de wedstrijdzwemmers van HPC Heemstede is nu echt begonnen. In Huizen vond de eerste van de vijf competitiewedstrijden plaats. HPC was met een flinke delegatie aanwezig van zowel jonge zwemmers, die nog nooit eerder competitie hadden gezwommen, als wel routiniers. Het dames estafetteteam, bestaande uit Radna Mulder, Nina Schoonbeek, Anouk van Dam en Alexandra de Jong, trapten de middag af met een estafette 4x 100 meter vrije slag en wisten deze met overmacht te winnen. Wat een fijn begin van het seizoen!

Bij jongens en meisjes t/m 10 jaar sleepten Roos Hennequin en Marnix Rietveld respectievelijk één en twee keer goud in de wacht op de 50 meter schoolslag en 50 meter rugslag, terwijl Alex Kossen, die pas sinds kort competitie zwemt, verrassend zilver won op de 50 meter rugslag.

Ook Quinten Ravesteijn en Darius Nagtzaam (jongens t/m 13 jaar) keken tevreden terug op een mooie zwemmiddag. Quinten won goud op de 100 meter wisselslag en Darius brons op de wisselslag en zilver op de 100 meter vrije slag. Beide jongens zwommen flink wat seconden van hun persoonlijke records af. En dat deed ook Leonie van Moorsel. Ondanks een schouderblessure wist ze toch 6 seconden van haar tijd op de 100 meter vlinderslag af te halen en won ze knap zilver. Daarnaast waren er ook nog medailles voor Fien van Munster, Deborah Hartman, Twan de Vries, Finn Koene, Siebe de Vries, Radna Mulder, Alexandra de Jong, Jeroen Braspenning en Jens van der Sman.

Voor Lianne Vinken (in de categorie uitkomend t/m 10 jaar) was het een van eerste keren dat ze aan de zwemcompetitie meedeed. Ze vertelde een superleerzame en leuke middag gehad te hebben. Lianne: ‘Zwemmen vind ik het allerleukste wat er is, maar dat mijn vader – die vroeger ook op wedstrijdzwemmen zat – nu ook weer een startvergunning heeft aangevraagd en vanmiddag bij de heren meedeed met de competitie is helemaal super. Ik verheug me op de volgende wedstrijd en hoop dat mijn vader dan ook weer meezwemt.’

Het team van HPC ging met een tevreden gevoel huiswaarts en is gemotiveerd om de komende maanden opnieuw hard te gaan trainen voor de volgende competitiewedstrijd in januari.