HPC oogst respect in Duitsland (2015)

Een groep van bijna 40 HPC-zwemmers reisde afgelopen weekend af naar het prachtig gelegen 50-meter buitenbad in Hagen voor de 20e editie van de Internationale Sprint Cup. Deze keer hadden zich ook veel jonge zwemmers ingeschreven die nog nooit in Hagen waren geweest. En ze keken hun ogen uit. Fien (10 jaar) had zich een soort van zwemstadion voorgesteld waarvan het dak dan open kon, maar zo’n groot zwembad midden in de buitenlucht had ze niet verwacht. Ze vond het wel heel leuk als was ze op zondagmiddag ook wel heel moe. Fien is zeven keer in actie gekomen in heeft alle zeven de keren een persoonlijk record gezwommen! En zij was niet de enige, want van 1 op de 3 races werd een persoonlijke tijd verbeterd die resulteerden in maar liefst 64 medailles!

Na twee korte nachten en twee volle dagen zwemmen vond op zondagmiddag de 200 meter vlinderslag plaats. Van de bijna 500 deelnemers aan dit toernooi waren er maar 25 zwemmers die de moed hadden om deze loodzware afstand aan te durven. Met diep respect werd er gekeken naar de HPC-zwemmers Anouk, Leonie, Nadia, Carmen, Denise, Jens en Laura die met hun laatste krachten de race hebben uitgezwommen. Tot ieders spijt kreeg Laura na 100 meter last van een oude blessure in haar schouder, maar opgeven is niet in haar opgekomen. Met de tanden op elkaar heeft ze de hele afstand uitgezwommen. Respect!

Aan het eind van iedere ochtend- of middagsessie vindt er een 50-meter finale plaats. Nooit eerder wist HPC 6 finaleplaatsen te behalen. Floris had al eens eerder een finale gezwommen, maar voor Jeroen, Gwyn en Laurens W. was dit de eerste keer. Bij de finale 50 meter schoolslag lagen er zelfs 3 HPC-ers naast elkaar en ook dat is nooit eerder gebeurt.

De trainers Theo van Dam en Denise van der Linden waren aangenaam verrast door de verschillende leeftijdscategorieën en de prestaties van de zwemmers. Theo: “Door deze jonge ploeg is er ongekend succes geboekt. Maar niet alleen de prestaties waren geweldig, het was vooral ook de sfeer. Groot en klein konden het goed met elkaar vinden, alsof het één grote, leuke, gezellige zwemfamilie was!”

 

????????????????????????????????????