HPC succesvol op Regiokampioenschappen Minioren

Vlak voor het einde van het zwemseizoen vinden elk jaar de regiofinales van het Miniorencircuit van de Koninklijke Nederlandse Zwembond plaats. Gedurende het hele seizoen worden door de wedstrijdzwemmers tussen de 7 en 12 jaar miniorenwedstrijden gezwommen en aan het eind van het seizoen strijden de snelste zwemmers uit de regio tegen elkaar.

Voor zwemvereniging HPC Heemstede kwamen dit jaar Ben en Jake Forman, Daan Jonkheer en Marnix Rietveld op verschillende onderdelen aan de start in zwembad De Slag in Zaandam. Op de 400 meter vrije slag verbeterden zowel Ben als  Jake hun persoonlijke met maar liefst een volle minuut.  Een superknappe prestatie op dit zware onderedeel.

“Als volgende keer mijn keerpunten nog beter zijn, ga ik nog harder,” evalueerde Jake na de wedstrijd. Ook op de 100 meter vlinderslag verbeterde Jake zijn persoonlijk record, waarbij hij 6 seconden van zijn tijd afhaalde.

Marnix Rietveld zette ook mooie prestaties neer. Op de 100 meter vrije slag sleepte hij brons in de wacht met een verbetering met bijna 5 seconden van zijn persoonlijke record. Op de 50 meter vlinderslag werd Marnix eerste in zijn leeftijdscategorie in 42.79 en mocht hij de hoogste trede van het erepodium op. ‘Ik vond het heel speciaal om aan deze wedstrijd mee te mogen doen, want het is een eer om met de snelste kinderen van de regio zwemmen. Dat ik twee prijzen heb gewonnen, maakt het nog bijzonderder.’ De 100 meter wisselslag legde Marnix  en werd met wederom een persoonlijk record knap vierde.

Daan Jonkheer zwom de 100 meter vlinderslag met een mooie techniek waarbij hij in de laatste baan nog twee tegenstanders inhaalde en als tweede finishte hij in zijn serie. Ook Daan was tevreden met zijn tijd. ‘Ik vierde gisteravond mij verjaardagspartijtje en ging pas om 1 uur slapen, dus ik vind het best knap van mezelf dat ik nog zo hard ging.’

Na twee leuke en sportieve zwemdagen waarin de HPC-zwemmers als klein team elkaar lekker hebben aangemoedigd en een hoop lol hebben gemaakt, gingen iedereen weer blij naar huis. Op naar de volgende wedstrijden!