HPC zwemt opnieuw een goede competitiewedstrijd

Onlangs vond in Huizen de voorlaatste wedstrijd van de nationale zwemcompetitie plaats. Na de promotie van vorig jaar waren de wedstrijdzwemmers van HPC Heemstede erop gebrand om goede prestaties neer te zetten en zo hun plaats in deze hogere klasse te consolideren. De wedstrijd begon met een estafette 4 x 100 meter wisselslag dames. Leonie van Moorsel, Nina Schoonbeek, Radna Mulder en Alexandra de Jong pakten met ruime voorsprong het goud en zetten zo de toon voor een succesvolle middag voor de Heemsteedse ploeg.

Op de persoonlijke nummers haalde Radna bij de dames nogmaals goud op de 100 meter vlinderslag in een mooie 1.13.50. Finn Koene won bij de jongens tot en met 16 jaar de 50 meter schoolslag op overtuigende wijze met een snelle 36.96.

Zilver was er in Huizen voor Gijs Jonkheer (50 meter vrije slag en 25 meter schoolslag), Thijmen Rietveld (50 meter rugcrawl), Siebe de Vries (100 meter wisselslag), Daan Jonkheer (100 meter wisselslag), Twan de Vries (200 meter vrije slag) en Radna Mulder (50 meter rugcrawl). Ook werden er flink wat derde plaatsen gepakt door de HPC’ers. Feline Dam haalde brons op de 100 meter vrije slag in 1,24.30 in een tijd die een grote verbetering was van haar persoonlijke record. Darius Nagtzaam (50 meter rugcrawl), Twan de Vries (50 meter schoolslag), Roos Hennequin (100 meter schoolslag), Leonie van Moorsel (200 meter vrije slag), Deborah Hartman (100 meter schoolslag), Jeroen Braspenning (50 meter rugcrawl) kregen ook allemaal het bronzen eremetaal omgehangen.

Trainster Denise van der Linden kijkt tevreden terug op een mooie zwemmiddag: “Er is de laatste tijd hard getraind op starts, keerpunten en sprints. Ik vind het fijn om te zien dat dit zich vandaag heeft uitbetaald in heel veel persoonlijke records en flink wat medailles. Ook is de sfeer in het team erg goed, het is leuk om te zien hoe gezellig onze zwemmers het met elkaar hebben!”