HPC zwemt voor UNICEF

In het prachtige Hofbad in Den Haag werd afgelopen weekend de Swim Cup gehouden. De Swim Cup is een internationale zwemwedstrijd waar de complete Nederlandse top aanwezig is om limieten voor internationale toernooien zoals het EK te zwemmen.

In de pauze van de Swim Cup vond voor de jongste jeugd de Ranomi Cup plaats. Dit is een wedstrijd waar de talenten van morgen zich kunnen laten inspireren door de toppers van vandaag. Omdat Ranomi Kromowidjojo , de naamgever van de cup, ambassadeur is van UNICEF, stond de wedstrijd het teken van ondersteuning aan UNICEF. Oftewel, de deelnemers probeerden zoveel mogelijk sponsors te vinden om zo een mooi bedrag bij elkaar te zwemmen voor UNICEF.

Van HPC mochten Puck Stassen, Daan Jonkheer, Roos Hennequin en Marnix Rietveld aan de start verschijnen. Met elkaar haalden ze maar liefst 560,- euro op voor het goede doel. Een mooie prestatie! En dat was niet de enige prestatie die er door de jonge HPC-talenten geleverd werd. Alle negen races van de vier zwemmers eindigden in een persoonlijk record!  Daan Jonkheer zwom onder andere de 100 meter vrije slag (1,27.44) en verbeterde zijn oude tijd met ruim 5 seconden. Ook Roos Hennequin zwom een snelle 100 meter vrije slag. Met 1.24.74 haalde zij bijna twee seconden van haar pr af. Marnix Rietveld verbeterde op de 50 meter vlinderslag (38.69) niet alleen zijn tijd met twee seconden, maar sleepte hiermee ook het brons binnen. Puck Stassen, met haar 9 jaar de jongste HPC’er was die aan de start verscheen, zwom ook knappe tijden. Op de 100 meter schoolslag (1.56.40) verbeterde ze haar pr met liefst zes seconden.

Voor de jonge zwemmers was het feest compleet toen ze na afloop ook nog naar de finales mochten kijken en toppers als Ranomi Kromowidjojo, Nyls Korstanje en Jesse Puts live in actie konden zien. ‘Dit was de meest bijzondere wedstrijd waar ik tot nu toe aan mee heb gedaan,” zei Daan Jonkheer. “Ik heb nog nooit in zo’n mooi zwembad gezwommen en vond het heel bijzonder dat ook alle topzwemmers er rondliepen. We hebben veel lol gehad en weer veel ervaring opgedaan voor de komende wedstrijd in een 50-meterbad.”