Iedereen geslaagd bij HPC Waterplezier

Onlangs vond het eerste certificaatzwemmen plaats van dit jaar van het HPC Waterplezier en iedereen is geslaagd! Deze keer was het item “wedstrijdzwemmen” en dat was een mooie uitdaging voor trainsters Nicky Slinger en Leonie van Moorsel om deze kinderen een voorsprong te geven wanneer zij binnen de vereniging doorstromen naar de afdeling Wedstrijdzwemmen. Zo gaat de 7-jarige Friso Elenga na de certificaat ook de overstap maken naar het “grotere werk”.

Het lijkt allemaal zo simpel om een beetje schoolslag en borstcrawl te zwemmen, maar de uitdaging van de trainsters lag bij de techniek. Het moet natuurlijk allemaal wat netter en daardoor ook sneller dan wat er geleerd is bij het B/C-diploma. De kinderen gingen de uitdaging om de uiterst moeilijke vlinderslag te zwemmen met veel enthousiasme aan. Daarnaast werden ook de keerpunten en starts van de verschillendenwedstrijdslagen onder handen genomen. De fans op de tribune moedigden de zwemmers aan en zo verlieten ze allemaal de zwemzaal met hun certificaat.

Het Waterplezier is speciaal voor kinderen van 6 tot 11 jaar die net hun B- of C-diploma hebben gehaald. Op dit moment zit het Waterplezier vol, maar wanneer het je toch leuk lijkt kun je op een wachtlijst worden geplaatst. Mogelijk komen er in mei weer wat plekjes vrij.