Jongste HPC-zwemmers in actie

Binnen het wedstrijdzwemmen zijn er speciale wedstrijden voor de jongste en/of net beginnende zwemmers tot 11 jaar. De eerste van deze zogenaamde Swimkick-wedstrijden vond plaats in het prachtige wedstrijdbad in Purmerend. Ondanks dat dit voor een groot deel van de Heemsteedse zwemmertjes de eerste wedstrijd van hun leven was, deden ze het meer dan goed!

Ryan Biesbrouck, Bram van Turen, Marnix Rietveld en Bo Stassen wisten een gouden medaille te veroveren, Axel Biebrouck was goed voor maar liefst twee keer zilver en Mees Bloem sleepte keurig twee keer brons in de wacht. Daarnaast was er nog een mooi persoonlijk record voor Ailsa Kruiten op de 50 meter vrije slag. Zij zwom knap 4 seconden van haar beste tijd ooit af. Maar ook Bente Schenk, Maaike Vinken, Gijs Jonkheer, Syb de Vries, Lianne Vinken, Puck Stassen en Naish Kofman zwommen voor wat ze waard waren!

Coach Denise van der Linden was terecht heel erg trots op al haar zwemmers: “Ze hebben supergoed gezwommen en mooie eerste tijden neergezet. Het is prachtig om te zien dat er zelfs een aantal zwemmers bij waren die hun tijd hebben verbeterd!”