Laatste HPC-Certificaten van het seizoen

Afgelopen vrijdag was het weer heel spannend voor de jonge HPC zwemmers van de afdeling Waterplezier, want het was weer tijd voor de certificaten.

Voor Fien van Munster was dit de eerste keer dat ze een certificaat mocht ontvangen. In de afgelopen periode heeft ze geleerd om schoolslag te zwemmen met een juiste ademhaling, door een hoepel in het water te springen en te “schroeven” van haar buik naar haar rug en weer terug. Jayson Horn ging op voor zijn tweede certificaat en moest daarvoor een rechtstandige sprong van het startblok maken, stroomlijnen gevolgd door borstcrawlbenen en een echt schoolslagkeerpunt kunnen maken. Juliëtte Hooijberg, Eva Verkoren en Quinten, Rein en Roos Ravesteijn behaalden hun derde certificaat en kunnen nu voor het waterpolo de bal oppakken en gericht gooien, wrikken (voortbewegen in het water door middel van korte polsbewegingen), een koprol achterover maken en formatiezwemmen (keurig met z’n allen op één lijn).

Ilias Smit, Simon Bakker, Liv Mensink, Michaël van Ieperen, Jayden Meuleman en Rombout Jansen zijn oude rotten in het vak en gingen op voor hun vijfde certificaat. Zij weten nu hoe ze een echte wedstrijdstart met borstcrawl kunnen maken, hoe ze gehurkt kunnen wrikken en draaien en hoe ze gericht met een bal op een doel kunnen schieten. Veel van hen gaan na dit seizoen door voor een tweede jaar Waterplezier.

Simon Bakker gaat over naar de afdeling wedstrijdzwemmen van HPC. De twee nieuwe leden van Waterplezier, Ben en Jake Foreman, gaan in het nieuwe seizoen hun eerste certificaat halen. Proefzwemmers Isabel Elenga, Willemijn Koene en Julie Keizer vonden het een leuke les en zijn vastbesloten om ook lid te gaan worden van Waterplezier! Omdat er maar liefst achttien kinderen waren kreeg trainster Nicky Slinger hulp van wedstrijdzwemster Carmen Meijer. Samen lieten ze de kinderen in formatie zwemmen, de meisjes tegen de jongens waarbij bleek dat de meisjes toch echt het beste samen kunnen werken. Daarentegen waren de jongens weer beter in het gooien met de bal door het gat van de blauwe mat. En zo gaat ook het Waterplezier naar het eind van het seizoen. Vorig jaar september is HPC gestart met het Waterplezier en het blijkt een succesformule te zijn voor kinderen die net hun B of C diploma hebben behaald. De kans is groot dat er in het nieuwe seizoen zelfs een wachtlijst zal ontstaan.