Marnix naar Nationale Miniorendag

De KNZB organiseert elk jaar de Nationale Miniorendag in Arnhem. Gedurende het zwemseizoen vinden er diverse wedstrijden in het Miniorencircuit plaats en per leeftijdscategorie worden uiteindelijk de 30 snelste zwemmers van Nederland voor de Nationale Miniorendag uitgenodigd. Marnix Rietveld van HPC Heemstede heeft het afgelopen seizoen op alle slagen zeer goed gepresteerd en was daarom uitgenodigd voor deze dag voor jong talent.

Hij mocht zijn trainster Luisa Garcia Montoya en zijn ouders meenemen. Tijdens deze bijzondere dag waren er diverse sportworkshops voor de zwemmers en een vragenuur inclusief meet and greet met zwemmers uit de Nederlandse top als Marjolein Delno en Pepijn Smits. Ook de trainers en ouders kregen diverse workshops aangeboden. Zo vertelde de technisch directeur van de KNZB over het Meerjaren Opleidingsplan Zwemmen van de KNZB, om kinderen naar een optimale persoonlijke prestatie te begeleiden (meer informatie hierover is te vinden op de website van de KNZB). Kinderpsycholoog Tischa Neve gaf een workshop over effectief en positief motiveren en er was een clinic door Marja Ockeloen – een diëtist die veel voor de diverse sportbonden werkt en topsporters begeleidt – over een zo optimaal mogelijke voeding voor kinderen die veel sporten. Trainster Luisa Garcia Montoya kreeg een extra workshop toegespitst op het geven van training en techniek.

Aan het eind van de dag gingen Marnix, Luisa en zijn ouders geïnspireerd en met veel nieuwe tips, inzichten en adviezen weer naar huis. Op naar weer een mooi seizoen met Miniorenwedstrijden.