Mooie competitiestart van 2018

Een flinke groep wedstrijdzwemmers reisde zondag 14 januari af naar Hilversum voor de eerste competitiewedstrijd van 2018. En dat ze er zin in hadden was te merken aan de bizarre hoeveelheid persoonlijke records en medailles die bij elkaar werden gezwommen. Van de 84 races eindigden er 55 in een persoonlijk record. Sommigen zwommen maar een paar tienden van hun beste tijd af, maar er waren een paar flinke uitschieters bij, zoals Tijs Notenboom die op de 50 meter vrije slag 9 seconden sneller was dan ooit tevoren. Op de 50 meter vlinderslag zwommen Twan de Vries (-10 seconden), Lorenzo de Meij (-11 seconden) en Jack Huisman (- 5 seconden) de sterren van de hemel, terwijl de dames dit vooral deden op de 100 meter wisselslag  met Feline Dam (-11 seconden), Puck Stassen (-15 seconden) en Yda-Lynn van Gulik (- 5 seconden). Maar de koninginnen van de Persoonlijke Records waren toch wel Deborah Hartman die 20 seconden sneller was dan haar snelste tijd op de 200 meter wisselslag en Fien van Munster die haar eigen tijd met maar liefst 28 seconden (!) verbeterde op de 100 meter rugslag.

Voor  Swen de Vries (10 jaar) was dit de eerste competitiewedstrijd van zijn leven. Hiervoor had hij al wel eens aan een wedstrijd mee gedaan maar daar deden niet zoveel zwemmers van HPC aan mee en eigenlijk wist hij helemaal niet dat hij bij een club zwemt die zóveel zwemmers heeft! Eerst zwom hij de 100 meter wisselslag en al vind hij zelf dat hij niet zo goed is in vlinderslag, zei de trainster tegen hem na de race dat hij het heel oké had gedaan. Maar groot was zijn verbazing toen bleek dat hij hiermee een zilveren medaille had behaald. Toen hij later op de middag ook nog een zilveren medaille won op de 50 meter vrije slag, kreeg zijn dag een prachtig gouden randje! Terecht dat hij super trots naar huis ging! Naast de medailles van Swen werden er nóg 21 medailles gewonnen door Marnix Rietveld (2x), Leonie van Moorsel (2x), Siebe de Vries (2x), Fien van Munster, Finn Koene (2x), Radna Mulder (2x), Alexandra de Jong (2x), Jens van der Sman (2x), Justin van Wallinga, Darius Nachtzaam, Deborah Hartman (2x), Nina Schoonbeek en Feline Dam.

Trainster Denise van der Linden stond met een grote grijns te stralen aan de badrand: “Iedereen heeft zich volop ingezet waardoor er een prima prestatie is geleverd. Vorig jaar zijn wij gepromoveerd naar de tweede klasse en als iedereen zo door gaat, kunnen we onze plek in deze klasse zeker gaan consolideren!”