HPC: Hele Positieve Combinatie (2013)

De wedstrijdzwemmers van HPC hebben er ruim een jaar op moeten wachten, maar afgelopen zaterdag was het weer zover en vertrokken ze met een grote bus om 5 uur ’s morgens vanuit Heemstede naar Hagen in Duitsland voor hét zwemevenement van het jaar; de Internationale Sprintcup. Het is een grote wedstrijd waarbij ruim 500 zwemmers uit Duitsland, België, Luxemburg en Nederland goed zijn voor 2495 individuele races. De HPC- ploeg heeft de afgelopen maanden een verjongingskuur ondergaan door de vele nieuwe leden die er sinds september bij zijn gekomen. In totaal kwamen de ruim 40 HPC- zwemmers 134 keer in actie.

Ruim de helft van de races eindigde in een persoonlijk record en daar waren grote uitschieters bij zoals de 28 seconden die IJke er op de 200 meter wisselslag afzwom. Voor haar was het de eerste keer dat zij mee ging naar Hagen. Vooraf had ze een strenge wedstrijd verwacht waarbij de tijden en uitslagen heel belangrijk zouden zijn. Maar het was vooral heel veel plezier maken en ze is vastbesloten om volgend jaar ook de 200 meter vlinderslag te zwemmen. Deze afschuwelijk zware afstand wordt op zondagmiddag gezwommen en het feit dat er op zaterdagnacht in de sporthal traditiegetrouw maar weinig wordt geslapen maakt het er niet makkelijker op. Met diep respect werd er gekeken naar Danai, Nadia, Anouk en Veerle die het fantastisch deden. Ook voor Lotte Wenneker was het de eerste keer dat zij mee was en ondanks de vermoeidheid heeft zij op al haar afstanden een persoonlijk record gezwommen. Grote klasse!

In totaal mocht de ploeg 29 medailles mee naar huis nemen en 40 oorkondes voor de plaatsen 4 t/m 6. De trainers Niels Derksen en Theo van Dam waren zeer tevreden. Niels: “Na een wat koude start op zaterdag werd het zondag een zonnige dag met zonnige resultaten. Het doet mij goed om te zien dat alle nieuwelingen zo enthousiast zijn” Theo kwam zelf ook een paar keer in actie. Uiteraard stond de hele ploeg hem dan enthousiast aan te moedigen en ging er een luid applaus op als hij de finish had bereikt. Theo: “De verjonging van de HPC-ploeg pakt goed uit en de zwemmers hebben boven verwachting gepresteerd. Dit is echt een wereld ploeg die bestaat uit jong en oud en daarom vind ik dat de naam Heemsteedse zwem- en Polo Club maar moet worden veranderd in Hele Positieve Combinatie!”

Hagen 2013 1