Aangepast zwemmen

Iedereen kan zwemmen! Dat is ons uitgangspunt. Sinds jaren is er bij HPC de mogelijkheid voor mensen met een beperking om te komen zwemmen. Als je minder valide bent, en niet aan de reguliere sport mee kunt doen, biedt HPC de mogelijkheid om te zwemmen. Bijna 25 deelnemers en hun ouders/begeleiders genieten wekelijks van een uur spetteren en zwemmen in het golfslagbad.

Tijdens dit uur wordt er uitgegaan van de individuele belangen van de zwemmers. De doelstellingen zijn heel divers: Het soepel houden van de spieren, werken aan de conditie maar vooral de ontspanning en het plezier in het zwemmen staan centraal. De groep bestaat uit een aantal volwassen zwemmers, een aantal adolescenten en een aantal kinderen, met begeleiders.

Vanuit zwembad Groenendaal krijgen we ondersteuning van gekwalificeerde diploma zweminstructrices. Op het moment oefenen drie kinderen voor hun A diploma en twee voor B. Dit gaat op eigen tempo. Ook wordt er gewerkt met vrijwilligers, waardoor we de kosten van het zwemmen laag kunnen houden. We hebben nog ruimte voor nieuwe leden.

Onze trainingstijden zijn:

Maandag    van 18.15 – 19.15 uur in het wedstrijdbad.
Zaterdag     van 11.00 – 12.00 uur in het golfslagbad.