Gepast zwemmen

Iedereen kan zwemmen! Dat is ons uitgangspunt. Sinds jaren is er bij HPC de mogelijkheid voor mensen met een beperking om te komen zwemmen. Als je minder valide bent, en niet aan de reguliere sport mee kunt doen, biedt HPC de mogelijkheid om te zwemmen. Rond de 25 deelnemers en hun ouders/begeleiders genieten wekelijks van een uur spetteren en zwemmen in het golfslagbad.
Tijdens dit uur wordt er uitgegaan van de individuele belangen van de zwemmers. De doelstellingen zijn heel divers: Het soepel houden van de spieren, werken aan de conditie maar vooral de ontspanning en het plezier in het zwemmen staan centraal. De groep bestaat uit een aantal volwassen zwemmers, een aantal adolescenten en een aantal kinderen, met begeleiders.
Kinderen kunnen oefenen voor hun A diploma en B diploma. Dit gaat op eigen tempo. Er wordt gewerkt met gediplomeerde vrijwilligers, waardoor we de kosten van het zwemmen laag kunnen houden.
Onze trainingstijden zijn:
Maandag    van 18.15 – 19.15 uur en van 19.15 – 20.15 uur in het wedstrijdbad.
Zaterdag     van 11.00 – 12.00 uur in het golfslagbad.