Triathlon

Introductie

HPC kent een lange, roemruchte triathlonhistorie. Na enkele jaren een sluimerend bestaan te hebben geleid, is HPC Triathlon in 2011 nieuw leven ingeblazen.

De groep triatleten groeit de laatste jaren in een indrukwekkend tempo. HPC Triathlon heeft een flink aantal Ironman- en 70.3 Ironman finishers in haar gelederen en triatleten die zich op diverse afstanden (van kwart tot long distance) tot op het podium manifesteren. In 2014 en 2016 is HPC Triathlon vertegenwoordigd geweest op Hawaii bij het World Championship Ironman!

De doelstelling van HPC Triathlon is om prestatie met gezelligheid te combineren, en triatleten van ieder niveau trainingen en/of trainingsondersteuning te bieden in de verschillende triathlondisciplines met het oog op het realiseren van een al dan niet gezamenlijk doel.

Dit doel varieert van triathlons op diverse afstanden, tot (open water-)zwemwedstrijden, zwemlopen en duathlons. Elk jaar in mei reist een aantal HPC-ers gezamenlijk af naar de 70.3 Ironman Mallorca. Daarnaast staan op de nationale wedstrijdkalender voor het komende seizoen vele kwart, halve en hele triathlons, zwemlopen en openwaterwedstrijden waaraan wordt deelgenomen.

Naast beginnende en ervaren triatleten is ook iedereen die recreatief wil komen zwemmen, fietsen en/of hardlopen, uiteraard van harte welkom! HPC Heemstede is aangesloten bij de Nederlandse Triathlon Bond (NTB).

 

Training

“Training is like fighting with a gorilla. You don’t stop when you’re tired, you stop when the gorilla is tired.”

Triathlon is een individuele sport en dit individuele karakter manifesteert zich met name in de trainingen. Iedere triatleet worstelt met de rond gezin en werk beschikbare tijd en de tijden waarop met name de fiets- en looptrainingen kunnen worden ingepland. Veel trainingen zal je helaas alleen moeten doen. Daarnaast zijn er natuurlijk onderling uiteenlopende doelen, ambities en de daarbij behorende verschillen in trainingsbelasting.

Zoals bij verschillende triathlonverenigingen het geval is, vormt zwemmen hierop een positieve uitzondering; temeer omdat HPC Triathlon onderdeel uitmaakt van een ijzersterke zwemvereniging.

Onder de bezielende leiding van de ervaren wedstrijdzwemster en coach Nicky Slinger worden elke maandag-, woensdag- en vrijdagochtend van 6:00 – 7:00 uur de tegels uit het zwembad in Groenendaal gezwommen. In de zwembanen naast de triatleten liggen (oud) wedstrijdzwemmers, openwaterzwemmers en recreatieve zwemmers van uiteenlopend niveau.

Behalve de triathlonspecifieke ochtenduren op maandag, woensdag en vrijdag zijn er bij HPC verschillende andere wedstrijdzwemtrainingsuren, waarop in overleg met de trainers kan worden gezwommen. Verder wordt er in het voorjaar en in de zomer op vrijdagochtend gezamenlijk open water gezwommen.

De doordeweekse fietstrainingen en de lange duurtrainingen op de fiets in het weekeinde worden door de leden onderling afgesproken.

Daarnaast helpen de triatleten elkaar zo veel mogelijk door kennisoverdracht. De do’s en don’ts van triathlon beleef je met name proefondervindelijk maar degenen die vaker aan de start van een triathlon hebben gestaan, helpen de minder ervaren triatleten met trainingsschema’s en tips over techniek, voeding, kleding, etc.

Trainingstijden

Maandag             06.00 – 07.00 uur           Zwemtraining                 Zwembad Groenendaal

Woensdag            06.00 – 07.00 uur            Zwemtraining               Zwembad Groenendaal

Vrijdag                 06.00 – 07.00 uur           Zwemtraining                 Zwembad Groenendaal of  Vork en Mes

Lidmaatschap

Lid worden van HPC Triathlon kan via http://www.hpcheemstede.nl/hpc/lidmaatschap. De vermelde contributie is inclusief het basislidmaatschap van de NTB.

Daarnaast biedt HPC Triathlon de mogelijkheid om via de vereniging een NTB-atletenlicentie te verkrijgen. Met een atletenlicentie ben je voor Nederlandse wedstrijden geen daglicentie meer verschuldigd. De kosten van een atletenlicentie zijn EUR 24 per jaar (2015) en komen bovenop de reguliere contributie.

Informatie

Wil je meer informatie over HPC Triathlon, neem dan contact op met Mark Hagoort via HPCTriathlon@hotmail.com of 06-29 59 00 20: bel of stuur een WhatsAppbericht.

Tot slot, You Will Do This: http://www.youtube.com/watch?v=aRHBgveGSfY.