Bijzondere clinic voor HPC


De wedstrijdzwemmers van HPC Heemstede hebben afgelopen weekend twee uur lang training gehad van niemand minder dan Wereldkampioen en Olympische medaillewinnaar Marcel Wouda. De specialist op de wisselslag legde het accent van het eerste gedeelte van de training op de technische aspecten van het wisselslagkeerpunt van de rug- naar de schoolslag. Marcel leerde de zwemmers een hele andere techniek aan en zei erbij dat wat ze tot nu toe geleerd hadden even helemaal moesten vergeten. Trainer Theo van Dam mompelde nog “en bedankt he!” maar zag het nut van deze wijziging wel in. In de komende weken zal er dan ook nog volop op doorgetraind worden. In het tweede deel van de training kwam de schoolslag aan bod. Ook op dat onderdeel bewees Marcel een toptrainer te zijn. Op een hele rustige en duidelijke wijze leerde hij de zwemmers om hun armslag op een dusdanige manier te maken dat je jezelf sneller door het water kunt voortstuwen. Al met al was het een hele leerzame clinic waar de zwemmers veel van op hebben gestoken.
Laat in de middag stond er opnieuw een twee uur durende training op het programma. Voor een aantal was dit best zwaar want er werd meer dan 5 kilometer gezwommen! Op hun tandvlees kwamen de zwemmers aan in de groepsaccomodatie waar ook overnacht zou worden. De grote borden pasta die voor hun klaarstonden gingen er dan ook prima in! Na een gezellige avond en een hele korte nachtrust werd er na het ontbijt teruggekeerd naar Heemstede. HPC biedt zijn zwemmers meerdere malen per jaar een trainingsweekend aan dat mede mogelijk wordt gemaakt door de Zorgspecialist en uiteraard door de hoofdsponsor van de club, de Van Oosten Groep. Een clinic van het kaliber Marcel Wouda is voor de club over het algemeen niet zo maar haalbaar. Dankzij de subsidie van de Gemeente Heemstede voor dit project, kon dit deze keer toch gerealiseerd worden.
’s Middags vond in het Boerhaavebad in Haarlem de Regio Meerkamp plaats waar Veerle Claassen, Danai Lytrokapi, Patricia Degenaars, Carmen Meijer, Jeroen Braspenning, Bas Streutgers, Mike Schouw en Martijn Braspenning voor HPC aan de start verschenen. Ondanks dat ze ’s nachts maar weinig hadden geslapen werd er toch prima gepresteerd en werden er zelfs nog een aantal persoonlijke records gezwommen!
Trainer Ed Dekker was dan ook terecht heel tevreden over zijn pupillen!