Leuke trainingsdag HPC

Het trainersteam van HPC Heemstede heeft afgelopen zondag een leuke trainingsdag voor hun wedstrijdzwemmers georganiseerd in het 50- meter bad van Beverwijk.

Een groep van ruim 30 zwemmers kregen eerst een paar oefeningen om hun reactievermogen te testen, gevolgd door een stuk Open Water Techniek. Ook de glijfase en insteektechniek van de armen kwam aan bod evenals de start en keerpunten. In de eerste training van 2 uur hebben de oudere zwemmers 3,2 en 2,6 kilometer weggezwommen terwijl de jongeren speciale techniekoefeningen deden.

Daarna volgde een lekkere en gezellige lunch en was het de bedoeling dat de zwemmers nog een uurtje rust zouden nemen. Maar binnen de kortste keren lag iedereen weer in het water waarin met ballen en grote zwembanden werd gespeeld en waarbij er volop gebruik werd gemaakt van de glijbaan en de duikplank.

De middagsessie bestond uit een clinic die gegeven werd door de bekende Open Water zwemmer Daan Glorie die in augustus twee keer het Kanaal over gaat steken. Van Frankrijk naar Engeland en weer terug… Al met al was het een supergezellige dag. Vooral de jonkies die net zijn begonnen zijn weer een ervaring rijker door in een 50-meter bad te hebben gezwommen. Sommigen verzuchtten doodmoe aan het eind van de dag: “Ik dacht in het begin dat er geen einde aan de baan kwam, maar ik vond het wel heel erg leuk!”.

Trainingsdag 04.03.13