Samenwerken bij HPC-Waterplezier

Afgelopen vrijdag was het weer een spannende les voor de Waterplezierzwemmers van HPC Heemstede. Er werd namelijk afgezwommen voor het certificaat “Samen sporten”. Tijdens dit blok leerden de kinderden hoe het is om als juf of meester op de kant te staan. Ze moesten naar elkaar kijken en techniek aanwijzingen geven. Ze vonden dit allemaal een erg leuk onderdeel en de trainers Nicky Slinger en Gijs van de Woord konden het met een gerust hart aan de kinderen over laten. Ook leerden ze om samen één slag te zwemmen. Zo zwom bijvoorbeeld de ene zwemmer met schoolslagarmen en de andere met schoolslagbenen. Dat was een lastige opdracht omdat de timing precies gelijk moet zijn! Verder leerden zo om een drenkeling op de kant te brengen, springen en samen spelen met een bal. Alles ging helemaal goed en alle zwemmers slaagden dan ook glansrijk voor hun certificaat.

De waterplezierlessen zijn speciaal voor kinderen van 6 tot 11 jaar die net hun B- of C-diploma hebben behaald. Tijdens de lessen worden de aangeleerde vaardigheden behouden en wordt er op een speelse wijze kennis gemaakt met het wedstrijdzwemmen, het synchroonzwemmen en waterpolo. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Aanmelden voor twee proeflessen kan via de website van HPC Heemstede.

 

Waterplezier 12.04.13