Soepele spieren bij HPC Waterplezier

Afgelopen vrijdag was het weer zover. De kinderen van het Waterplezier van zwemvereniging HPC Heemstede mochten na weken van oefenen afzwemmen voor het certificaat waarbij ze moesten laten zien dat ze over soepele spieren beschikken. Van zwemmen wordt je niet alleen heel sterk, maar ook blijven alle spieren in je lichaam lekker soepel waardoor de zwemslagen nog gemakkelijker gaan. Zo kun je rollen met je schouders waardoor de ligging bij de rugcrawl beter is en je veel sneller door het water gaat. Ook het maken van verschillende soorten koprollen komen terug in het maken van de keerpunten. Om goed te kunnen synchroonzwemmen heb je uiteraard ook soepele spieren nodig! Alle zwemmers en zwemsters hebben het certificaat gehaald en dat was weer een mooie opsteker voor trainers Nicky Slinger en Gijs van de Woord. Alle kinderen waren tussen de 6 en 9 jaar oud en verlieten blij en enthousiast het zwembad.

Lijkt Waterplezier jou ook leuk om te doen en heb je minimaal je B-diploma, meldt je dan aan voor een proefles.

Waterplezier 24.01.14