Leonie Verstegen (HPC) naar WK Triathlon

HPC-zwemster Leonie Verstegen heeft op 16 augustus de Triathlon van Kalmer (Zweden) in haar leeftijdscategorie gewonnen. In een geweldige tijd van 10 uur en 34 minuten heeft zij 3,8 km gezwommen, 180 km gefietst en 42,2 km hard gelopen. Hiermee behaalde zij niet alleen het goud, maar ook de kwalificatie voor de Wereldkampioenschappen die op 11 oktober a.s. in Hawaii zullen plaatsvinden.
Leonie, moeder van 3 jonge kinderen, begon op haar zevende met wedstrijdzwemmen en liep op haar 25e haar eerste marathon. Het fietsen heeft zij later opgepakt. Vier jaar geleden heeft zij deze drie disciplines gecombineerd en is zij de triathlon-wereld ingestapt. Zij verzorgt zelf hardloop en core stabiliteits trainingen waarbij zij haar trainingen met haar werk kan combineren. Voor het zwemmen traint zij al een aantal jaren onder de deskundige leiding van Nicky Slinger bij HPC Heemstede. Vorig seizoen heeft de zwemvereniging een officiële triathlon-afdeling opgezet waarbij veel triathleten uit de omgeving met elkaar trainen en kennis kunnen uitwisselen.
De trainingen en voorbereidingen zijn zwaar en uitputtend. Bevroren tenen tijdens een fietsrit na de gebruikelijke drie rondjes Ringvaart, kramp midden in een groot meer bij water van 15 graden Celcius, blaren na een 35 km run door de Kennemer Duinen in de regen, ’s morgens om 6 uur in het water liggen voor de zwemtraining om net voor schooltijd weer thuis te zijn… Leonie neemt het allemaal voor lief en geniet van het trainen in de natuur. Al die ongemakken zullen het dubbel en dwars waard zijn geweest als ze zich straks in Hawaii met de besten van de wereld mag meten!

Leonie Verstegen