Appeltaart voor HPC-Dames

Op de eerste mooie lentezondag van dit jaar zaten de wedstrijdzwemmers van HPC Heemstede in een bloedheet zwembad voor de vierde competitiewedstrijd van dit seizoen. De wedstrijd begon met de traditionele estafettes waarbij de dames als eerste van start gingen. Trainer Theo van Dam had het estafetteteam bestaande uit Anouk, Nina, Veerle en Carmen een grote appeltaart beloofd als ze als eerste zouden eindigen, een kleine appeltaart als ze tweede zouden worden en een appel als ze als derde zouden aantikken.

De dames zwommen voor wat ze waard waren en zijn met een nipte achterstand keurig tweede geworden en krijgen dus bij de eerstvolgende wedstrijd een kleine appeltaart! Het herenteam (Twan, Francisco, Sam en Marnix) zwom op de 4x 50 meter vrij een flink PR en waarbij de mannen hun tijd met 17 seconden verbeterden. En zij waren niet de enigen. In totaal eindigden bijna 60% van alle HPC-races in een persoonlijk record. Vooral op de 100 meter wisselslag werd veel tijdwinst geboekt door Deborah (- 14 seconden), Leonie (- 11 seconden) en Francisco (- 17 seconden). Er is de laatste tijd veel getraind op het keerpunt van de rugslag en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Er is niemand op de rugslag gediskwalificeerd tot blijdschap van de trainers! In totaal werden er 3 gouden, 2 zilveren en 5 bronzen medailles gewonnen door Anouk van Dam (2x), Roos Ravenstein, Marnix Bregman (2x), Sam van Groen, Laura Hartman, Michael van Dam (2x) en Carmen Meijer.

Met de resultaten van deze wedstrijd heeft HPC haar positie in het midden van de competitiepoule van de Regio Midwest verstevigd. Helaas is er geen kans meer op promotie maar het is zeker niet uitgesloten dat de zwemmers met de volgende wedstrijd nog wel een paar plaatsen kunnen stijgen in het klassement!

Competitie 08.03.15