“Fout” zwemmen bij HPC-waterplezier

Voor kinderen die net hun B- of C-diploma hebben gehaald zijn de lessen Waterplezier van HPC Heemstede één groot feest. En de afgelopen periode al helemaal! Alle kinderen mochten het netjes zwemmen even loslaten en leerden van trainers Nicky en Gijs om juist “fout” te zwemmen zoals dat in het begin van de vorige eeuw werd gedaan. Toen kende men nog geen borstcrawl of schoolslag zoals wij die nu kennen, maar zwommen ze de Dubbele Spaanse Slag (borstcrawl armen en schoolslag benen) en de Zeemansslag (zwemmen op je zij omdat anders de golven in je gezicht komen). De kinderen vonden deze laatste slag wel heel moeilijk en het lukte maar een enkeling om de slag goed uit te voeren. Maar alle andere slagen ging iedereen super goed af! Vol trots mocht iedereen zijn of haar certificaat mee naar huis nemen.

Voor Yda-Lynn van Gulik (9 jaar) was dit haar eerste periode bij het Waterplezier en ze vindt het geweldig. Na het ontvangen van haar certificaat vertelde ze dat ze het certificaatzwemmen heel leuk had gevonden maar dat ze van tevoren toch wel een beetje zenuwachtig was geweest. Lijkt het je ook leuk, ben je tussen de 6 en 11 jaar en heb je een B- of C-diploma kijk dan eens voor meer informatie op de website www.hpcheemstede.nl en vraag een proefles aan.

 

Waterplezier 10.04.15 (2)