1e HPC Kindertriathlon!

Op zaterdag 4 juli 2015 vindt de eerste HPC Kindertriathlon plaats, in en rondom Sportpark Groenendaal. Op die dag biedt Zwemvereniging HPC Heemstede alle kinderen uit Heemstede en omstreken in de leeftijd van 6 tot en met 14 jaar de mogelijkheid om in een vertrouwde en veilige omgeving kennis te maken met de triathlonsport. Er zijn 3 leeftijdscategorieën, met ieder maximaal 50 deelnemers. Per categorie worden de volgende afstanden afgelegd:

 

Leeftijd Zwemmen Fietsen Hardlopen
6-8 jaar 50m 3km (1 ronde) 1km (1 ronde)
9-11 jaar 100m 6km (2 rondes) 2km (2 rondes)
12-14 jaar 150m 6km (2 rondes) 3km (3 rondes)

 

De start vindt plaats in Sport Plaza Groenendaal, en er zal worden gefinisht voor het clubhuis van MHC Alliance. Het fietsparcours loopt door het Groenendaalse bos, in rondes van 3 kilometer. Voor het publiek is er dus meer dan voldoende gelegenheid om de jeugdige triathleten aan te moedigen. Uiteraard zullen er langs het hele parcours wegafsluitingen, verkeersregelaars, EHBO en drank- en voedselposten aanwezig zijn.

Per leeftijdscategorie zal er worden gestreden om de grote triathlonprijs van Heemstede! Daarnaast liggen er ook voor een aparte Heemsteedse Scholencompetitie prijzen klaar. Bassischolen en middelbare scholen uit Heemstede mogen per leeftijdscategorie één deelnemer aanleveren (in totaal dus drie deelnemers per school). En voor iedere deelnemer ligt er uiteraard een medaille klaar, als aandenken aan zijn/haar deelname aan de HPC Kindertriathlon.

Voor veel kinderen zal de HPC Kindertriathlon de eerste kennismaking zijn met de triathlonsport. Omwille van de veiligheid moet er aan een aantal eisen worden voldaan:

 • Iedere deelnemer moet in het bezit zijn van (minimaal) zwemdiploma B.
 • Iedere deelnemer moet in het bezit zijn van een goede fiets (een racefiets mag, maar is niet noodzakelijk) én een fietshelm (zonder fietshelm mag er niet worden deelgenomen!).
 • Iedere deelnemer moet in het bezit zijn van een paar sportschoenen.

HPC Kindertriathlon FAQs:

 • Datum: zaterdag 4 juli 2015 (de eerste zaterdag van de zomervakantie!).
 • Locatie: Sportpark Groenendaal.
 • Inschrijving: Via het formulier onderaan de pagina. (De inschrijving zal binnenkort worden geopend).
 • Kosten: EUR 10 per deelnemer (via machtiging).
 • Kleding/Materiaal: Zwembroek/badpak, zwembril, fiets, fietshelm, t-shirt, hardloopschoenen, zonnebrandcrème (weersafhankelijk).

Programma:

 • 09.30u: Opening Sport Plaza Groenendaal voor oppikken startnummers, veiligheidsspelden, tijdsregistratiechips, keuringsstraat fietsen.
 • 10.15u: Briefing deelnemers (verplicht!)
 • 11.00u: Start 12-14 jaar
 • 11.55u: Start 9-11 jaar
 • 12.35u: Start 6-8 jaar
 • 16.30u: Prijsuitreiking en sluiting.

Rondom HPC Kindertriathlon zullen voor de deelnemers én toeschouwers de nodige evenementen worden georganiseerd, zodat de hele dag een groot feest zal zijn! Uiteraard zullen Sport Plaza Groenendaal en het clubhuis van MHC Alliance de gehele dag zijn geopend voor consumpties en een spectaculair uitzicht op de verrichtingen van onze heldhaftige triathleten. Foto’s zullen worden gemaakt door een professionele fotograaf, na de wedstrijd zal nabestelling mogelijk zijn.

Wij hopen jullie allemaal te zien op 4 juli 2015; het wordt een geweldig evenement!