1e HPC MyLaps Kindertriathlon Overweldigend Succes!

Afgelopen zaterdag 4 juli was het Sportpark Groenendaal het strijdtoneel van de 1e HPC MyLaps Kindertriathlon. 

Ruim 100 kinderen, in leeftijd variërend van 6 tot en met 14 jaar, deden mee aan dit door HPC Heemstede georganiseerde evenement. Voor de leeftijdscategorie 6-8 jaar stond er 50 meter zwemmen, 4,5 kilometer fietsen en 1 kilometer lopen op het programma. De leeftijdscategorie 9-11 jaar legden 100 meter zwemmen, 4,5 kilometer fietsen en 2 kilometer lopen af. De oudste leeftijdcategorie, van 12-14 jaar, moesten 150 meter zwemmen, 8,5 kilometer fietsen en 3 kilometer lopen.

”Zon, plezier en sportiviteit vormden de boventoon”, aldus Leonie Verstegen, voorzitter van de zeer actieve triathlondivisie van HPC. “De deelnemers hebben gezwommen, gefietst en hardgelopen voor wat zij waard waren. Alles is uitstekend verlopen, dankzij een intensieve voorbereiding, de vele vrijwilligers van binnen en buiten de vereniging, onze sponsoren en de gemeente, die de sportstimulering van jongeren hoog in het vaandel heeft staan. Maar vooral dankzij de deelnemers, die zich vanaf nu echte triathleten mogen noemen. Everyone is a winner!” 

Volgend jaar bestaat HPC Heemstede 100 jaar. Het is de bedoeling om dan de tweede editie van de kindertriathlon te laten plaatsvinden.

image001