Eloy Cosijn finisht in Almere in 13:35:31

Gregor Stam, Rob Barel, Axel Koenders, Eloy Cosijn. 

Sinds afgelopen zaterdag zijn deze namen onlosmakelijk met elkaar verbonden via de lange afstandswedstrijd van de Triatlon van Almere.

Ruim een jaar geleden maakte triathlonveteraan Eloy Cosijn voor het eerst zijn opwachting in het zwembad van HPC. Daar stond hij, als een oude Apache-krijger die het slagveld nog eenmaal betreedt. Het zwembrilletje als een tomahawk in de hand, het getaande lichaam getekend door decennialang niets ontziende trainingen, littekens van valpartijen, beaten, scarred but unbroken. Hij was een man met een missie, had zich ingeschreven voor de op één na (Hawaii) oudste triathlon ter wereld: de Holland Triatlon in Almere.

Afgelopen zaterdag was het zover, na een jaar lang te hebben geleefd als een monnik en getraind als een beest. 3,8 kilometer lang als een pijlvis door het Weerwater, 180 kilometer dieselen over de Oostvaardersdijk, 42,2 kilometer hardlopen door het beste wat Almere heeft te bieden en een glorieuze finish op de Esplanade; Eloy, gefeliciteerd, je bent een ongelooflijke held! 

Ook op de halve afstand deed HPC in Almere goede zaken in Almere:

  • Leonie Verstegen eindigde met 05:07:54 als 3e (en dus op het podium) bij de F40-44;
  • Anne-Marie van Rens werd in diezelfde categorie 6e in een tijd van 05:16:22;
  • Bas van Rens eindigde op de 12e plaats bij de M40-44 met 04:45:19; en
  • Patrick de Vries werd 6e bij de M45-49 met 04:51:47.

Video

image2

image1