Geen spectaculaire ronde voor HPC

De tweede competitieronde is voor de wedstrijdzwemmers van HPC Heemstede niet spectaculair verlopen. De heren van de estafette 4x 100 meter vrije slag zwommen fantastisch, maar het bleek dat de eerste zwemmer een fractie te vroeg van start was gegaan waardoor de kostbare dubbele estafettepunten niet mee telden in het eindresultaat. De jongere zwemmers waren echter in een super vorm. Bijna al hun races eindigden in een persoonlijk record. Vooral op de 100 meter wisselslag werd grote winst behaald waarbij Reinaert 9 seconden sneller zwom dan zijn snelste tijd ooit, Fien 11 seconden, Justin 15 seconden, Quinten 17 seconden en Isabel maar liefst 22 seconden!

Er werden in totaal acht medailles verdiend. Brons was er voor Daan Jonkheer, Justin van Wallinga, Leonie van Moorsel en David van Groen. Het zilver mocht worden omgehangen door Quinten Ravesteijn en Fien van Munster en het goud was voor Laura Hartman en Carmen Meijer.

Alle aanwezige zwemmers hebben gezwommen voor wat ze waard waren. Maar helaas kampte de ploeg met veel zieken waardoor niet alle programmanummers bezet waren en ook dat heeft veel punten gekost. Coach Luisa García Montoya was blij met de inzet van de zwemmers en de sfeer in de ploeg. “In het competitieteam zitten heel veel nieuwe enthousiaste en getalenteerde zwemmers die uitstekend presteren conform hun huidige niveau en ze gaan met sprongen vooruit. Ik weet zeker dat we in de toekomst nog heel veel plezier van ze gaan beleven!”

 

Competitie 15.11.15