Lenige kinderen bij HPC-Waterplezier

Om een beetje goed voor de dag te komen bij het zwemmen, is lenigheid best belangrijk. Vandaar dat er bij het Waterplezier van zwemvereniging HPC Heemstede ook een certificaat bestaat met de naam “Ik ben lenig in het water”. Het bleek nog een enorme uitdaging voor de kinderen, allen tussen de 5 en 11 jaar, om alles voor elkaar te krijgen. Het maken van een grote koprol achterover was het grootste struikelblok. Een enkeling kreeg het na diverse weken te hebben geoefend toch voor elkaar. De kinderen vonden het ook lastig om je kuiten aan te tikken tijdens het zwemmen van de schoolslag. Of je tenen aantikken met gestrekte benen. Gelukkig lukte dat na een aantal weken van flink oefenen en slaagde iedereen voor zijn/haar certificaat. Een groot compliment voor hun doorzettingsvermogen. Dat het plezier voorop staat merken de trainers Nicky Slinger en Gijs van de Woord aan de kinderen die elkaar helpen waar het nodig is en enthousiast elke week komen zwemmen. Of zoals Yda-Lynn van Gulik, die eerst voor haar certificaat kwam zwemmen en direct daarna de slotavond van de avondvierdaagse met succes uit wandelde.
Op het moment zit de groep vol, maar lijkt het je leuk om na de zomer mee te gaan doen en heb je minstens je B-Diploma, kijk dan even op de website www.hpcheemstede.nl vraag een proefles aan.

Waterplezier april 2016