Laatste certificaten van het seizoen voor HPC Waterplezier

In het zwembad maak je ongemerkt veel gebruik van diverse materialen.

Het is niet zo moeilijk om een plankje te pakken en wat baantjes te zwemmen, maar het echte werk kwam de afgelopen periode aan bod bij het Waterplezier van zwemvereniging HPC Heemstede.

Het zwemmen met zo’n plankje valt stiekem niet eens mee, zeker niet als de verschillende weerstanden daar mee geoefend worden.  Het is namelijk erg zwaar om met een plankje rechtop in het water alleen met de benen te zwemmen of met een zogenaamde  pullbuoy. Dat is een drijvertje voor tussen de bovenbenen waardoor er alleen met de armen gezwommen kan worden. Sommige jonge kinderen zijn nog erg licht en juist dan is het lastig om de juiste balans te vinden. Alle kinderen werkten hier erg hard voor en … het is gelukt!

Er werd een hele les uitgetrokken om borstcrawl te leren zwemmen met een snorkel en vlinderslag  met zwemvliezen aan. Want ook dat zijn materialen die in het zwembad worden gebruikt. Het makkelijkste onderdeel was het springen en duiken door een hoepel wat iedereen met groot gemak deed. Het moeilijkste onderdeel was het onderwater zwemmen waarbij er eerst een duik gemaakt moest worden door een hoepel die langzaam aan het zinken was en daarna nog eens slalommen om pilonnen heen. Op dit onderdeel is de afgelopen periode veel geoefend waardoor iedereen er toch in slaagde om deze lastige oefening goed te doen. Na het certificaatzwemmen vorige week vrijdag namen de trotse trainers Nicky Slinger en Gijs van de Woord afscheid van een paar trouwe leskinderen. Zij gaan de overstap naar het wedstrijdzwemmen maken.

Lijkt het je leuk om na de zomer mee te gaan doen en heb je minstens je B-Diploma, vraag dan een proefles aan. Wees er snel bij, want er zijn nog maar enkele plekjes vrij.

Waterplezier juli 2016