HPC doet goede zaken bij tweede competitiewedstrijd

Onlangs vond in het uitermate warme zwembad van Nieuw-Vennep de tweede competietiewedstrijd van het seizoen plaats. Voor aanvang van het eerste startsignaal kregen alle zwemmers van HPC Heemstede een mooi nieuw clubshirt uitgereikt. Speciaal voor het 100-jarig bestaan van de club heeft zwemster Mandy van der Linden een nieuw shirt ontworpen en iedereen was het er over eens dat het een superleuk ontwerp is geworden. De wedstrijd ging van start met een estafette 4×50 meter vrije slag die door de HPC-dames overtuigend werd gewonnen. Een lekker begin van een belangrijke wedstrijd. De laatste maanden is er veel op techniek getraind en dat betaalde zich nu uit. Van de 57 individuele races eindigden er 40 in een persoonlijk record en dat is een hoge score. Twan de Vries haalde 11 seconden van zijn tijd op de 50 meter vlinderslag af en Lorzenzo de Meij 16 seconden op de 200 meter wisselslag. Voor Puck Stassen was het de eerste keer dat zij mee mocht doen met de competitie en dat vond de 7-jarige zwemster best spannend, maar toch ook wel heel erg leuk. Niet in de laatste plaats omdat ze met 2 mooie zilveren medailles naar huis ging! In totaal werden er 22 medailles gewonnen, waarvan 12 gouden, 9 zilveren en 1 bronzen door Twan (2x), Roos (2x), Quinten (2x), Lorenzo (2x), Daan, Lucy (2x), Michael (2x), Anouk, Marnix, Alexandra (2x), Puck (2x), Leonie (2x) en Berend. En waar de wedstrijd  begon met een zege voor de estafettedames, werd de wedstrijd ook weer afgesloten met een estafette die meer dan overtuigend werd gewonnen door de HPC-heren die bijna 20 seconden eerder aantikten dan de concurrentie. Door de goede prestaties bij deze wedstrijd zijn de Heemsteedse zwemmers van de vierde naar de derde plaats in het klassement gestegen en zijn ze nog altijd in de race voor het kampioenschap!