HPC wint Conny Smid Meet

In zwembad De Planeet in Haarlem vond afgelopen zondag de 11e Conny Smid Meet plaats. Deze wedstrijd, die ter nagedachtenis aan Conny Smid van ZV Haerlem wordt gehouden, is een van de leukste wedstrijden van het jaar voor de jongste jeugd uit de regio Noord-Holland.

Elk jaar is er een verkleedthema en mogen de deelnemende clubs voor aanvang van de wedstrijd in optocht rond het zwembad. Dit keer was het thema ‘Hup Holland Hup’ en het team van HPC maakte zijn opmars in uitbundig rood, wit, blauw en oranje. Met de meegenomen toeters en fluitjes werd er tevens een hoop kabaal gemaakt en lieten de Heemsteedse kinderen zien dat ze er zin in hadden.

Na het ererondje zat de sfeer er goed in en begon de wedstrijd. De HPC- zwemmers waren succesvol op zowel de persoonlijke nummers als de estafettes. Op de 4 x 50 meter vrije slag werd er zowel door de meisjes (Ailsa Kruiten, Puck Stassen, Roos Hennequin en Moise Kofman) als de jongens (Yaniv Kerdijk, Alex Kossen, Marnix Rietveld, Swen de Vries) met overmacht gewonnen.

Ook op de persoonlijke nummers zwommen de HPC’ers hard. Roos Hennequin en Marnix Rietveld sprintten beiden twee keer naar goud met scherpe tijden.

Zilver was er voor Yaniv Kerdijk, Axel Biesbrouck (2x), Puck Stassen en Swen de Vries (1x). Tevens legden de Heemsteders beslag op flink wat derde plaatsen. Moise Kofman, Puck Stassen, Swen de Vries, Finn Smith, Elodie Lekkerkerker mochten zich allemaal een bronzen medaille laten omhangen. Ook Friso Elenga, Bo Stassen, Lianne en Maaike Vinken, Naish Kofman, Gijs Jonkheer, Luca Smith en Joe Pickee hadden een mooie zwemmiddag. Zij zetten vrijwel allemaal persoonlijke records neer met hun tijden.

Toen na de wedstrijd de puntentelling compleet was en bekend werd gemaakt welke club dit jaar winnaar was geworden van de Conny Smid Meet steeg de spanning. Want er was erg hard gezwommen door het hele team. Op het moment dat de speaker bekend maakte dat HPC als eerste van de zes deelnemende clubs was geëindigd, ging het dak er af. Zowel de kinderen als de trainers waren door het dolle. Nog nooit eerder was het HPC gelukt om de felbegeerde erebokaal te winnen. Trainster Greet van der Woord kijkt tevreden terug: ‘We hebben een heerlijke groep kids die er met elkaar voor zorgen dat er veel gezelligheid is bij HPC. Het is geweldig om te zien dat kinderen groeien door de support die ze van elkaar krijgen en dat hun prestaties daardoor ook steeds beter worden. Ik kijk uit naar de toekomst met deze enthousiaste en gemotiveerde groep kinderen.’