Drie keer goud voor Marnix Rietveld op Regiokampioenschappen

In zwembad De Slag in Zaandam vonden afgelopen weekend de miniorenfinales van de regio Noord-Holland plaats. Elk jaar doen de snelste 20 zwemmers per leeftijdscategorie uit de regio aan deze KNZB-wedstrijd mee. HPC was met een ploeg van negen zwemmers onder de twaalf jaar royaal vertegenwoordigd.

Het werd een succesweekend voor de Heemsteedse ploeg. Marnix Rietveld zwom al zijn persoonlijke records aan flarden en werd drie keer regiokampioen. Op zowel de 50 meter vlinderslag, de 100 meter vrije slag als de 200 meter wisselslag troefde hij zijn tegenstanders af en mocht hij zich het goud laten omhangen. Op de 100 meter schoolslag sleepte hij brons in de wacht.

Ook de rest van het Heemsteedse team liet zien in topvorm te zijn. De negenjarige Puck Stassen kwam vijf keer aan de start en zwom vijf persoonlijke records. Ze werd knap vierde op de 100 meter schoolslag in een tijd die liefst zes seconden onder haar persoonlijke record was. Roos Hennequin kwam zes keer aan de start en dat resulteerde in zes persoonlijke records. Op de loodzware 400 meter vrije slag zwom zij zelfs 25 seconden van haar tijd af. Ook Joe Pickee leverde een knappe prestatie. De negenjarige Heemsteder haalde ruim 24 seconden van zijn tijd af op de 100 meter vrije slag. Ook de rest van het team, bestaande uit Alex Kossen, Lianne Vinken, Bram van Turen, Tijs Notenboom en Ailsa Kruiten, verbeterde hun tijden op vrijwel alle afstanden die gezwommen werden.

Trainster Denise van der Linden: ‘een mooiere afsluiting van het zwemseizoen had ik niet mij niet kunnen wensen. Het is heel fijn om dit jonge en enthousiaste team te mogen trainen. Plezier is de basis van ons succes.’