Certificaat voor waterplezierzwemmers van HPC

De afdeling Waterplezier van zwemvereniging HPC Heemstede blijft een groot succes. Speciaal bedoeld voor kinderen tussen de 6 en 11 jaar die net hun zwemdiploma’s hebben behaald, worden de aangeleerde vaardigheden op speelse wijze behouden en leren de kinderen allerlei andere zaken van alle takken van de zwemsport. Op dit moment lopen er twee stijlen Waterplezier door elkaar heen, omdat de KNZB de opzet ervan iets heeft veranderd. De kinderen die aan een bepaalde stijl waren begonnen, maken deze uiteraard af. Bij het Waterplezier verdienen de kinderen stickers die ze op de poster kunnen plakken die ze bij aanvang hebben gekregen en kunnen ze regelmatig afzwemmen voor een certificaat. Afgelopen vrijdag was het voor een aantal van hen weer zo ver. Wesse Werkman, Matthijs Terpstra, Ben en Jake Foreman, Isabel Elenga en Willemijn Koene gingen op voor hun tweede certificaat waarbij zij o.a. een schoolslag keerpunt moesten maken, een rechtstandige sprong in het water en wrikken op de rug (voortbewegen door middel van korte polsbewegingen).

Fien van Munster was al toe aan certificaat nummer drie waarvoor zij niet alleen een startduik moest kunnen maken, maar ook een koprol achterover en netjes kunnen borstcrawlen.

Eva Verkoren en Quinten, Roos en Reinaert Ravesteijn mochten afzwemmen voor hun vijfde certificaat. Zij moesten o.a. gericht met een bal gooien, borstcrawl zwemmen met de juiste ademhaling en synchroon zwemmen. Alle kinderen waren waarschijnlijk toch heel gespannen, want volgens trainster Nicky Slinger waren ze enorm druk. Een aantal oefeningetjes moesten dan ook nog een keertje over. Maar uiteindelijk is iedereen glansrijk geslaagd! Naast de groep die voor de certificaten aan het zwemmen was, gaf Gijs van de Woord les aan de resterende kinderen die over twee weken aan de beurt zijn om voor hun certificaat te zwemmen. Bij Gijs waren ook een aantal kinderen aan het proefzwemmen omdat ook zij heel graag “op Waterplezier” willen.

Roos, Eva, Quinten en Reinaert gaan met ingang van komende maand een stapje verder en gaan naast de wekelijkse Waterplezier les, ook een uurtje per week meetrainen met de afdeling Wedstrijdzwemmen.