HPC HEEMSTEDE START NIEUWE SEIZOEN SUCCESVOL

In Zaandam werd afgelopen weekend de eerste Minioren-Junioren wedstrijd van dit seizoen gehouden dat wordt georganiseerd door de KNZB. Deze wedstrijden biedt zwemmers van bij de KNZB aangesloten verenigingen de kans om elke – bij de leeftijdsgroep passende –wedstrijdafstand een keer te zwemmen tijdens het zwemseizoen. Het doel van dit circuit is om zwemmers te stimuleren om zich tot allround wedstrijdzwemmer te ontwikkelen. Aan het einde van het seizoen komen de beste zwemmers tegen elkaar uit in regio- en landelijke finales.

HPC trad voor deze eerste wedstrijd aan met een ploeg van 23 zwemmers en iedereen had er duidelijk zin in! Onder luide aanmoedigingen van het team werd de 8-jarige Sarah Bos knap tweede op de 50 meter vrije slag. Puck Stassen en Roos Hennequin behaalden beiden brons (op de 200 meter wisselslag en 50 meter schoolslag). Marnix Rietveld won in zijn leeftijdscategorie goud op de 100 meter schoolslag en zilver op de 100 meter vrije slag.

Ook de rest van het team, bestaande uit Bente Schenk, Joe Pickee, Gijs Jonkheer, Axel Biesbrouck, Ryan Biesbrouck, Tijs Notenboom, Ben Foreman, Reinoud Krijger, Tamar van Ieperen, Daan Jonkheer, Jake Foreman, Lianne Vinken, Moise Kofman, Syb de Vries, Bram van Turen, Alex Kossen, Naish Kofman en Swen de Vries, kon trots en tevreden terugkijken. Het ene na het andere persoonlijke record werd verbroken, soms zelfs met vele seconden. Van de 40 starts die HPC had, eindigden er 33 in nieuwe persoonlijke records.

‘We zitten nog maar vroeg in het seizoen. We zijn net weer een paar weken aan het trainen, het is dus heel knap dat de kinderen nu al zo lekker presteren. Dat belooft wat voor de rest van het seizoen,’ aldus trainster Alexandra de Jong.