VOLOP EREMETAAL VOOR HPC TIJDENS EERSTE COMPETITIEWEDSTRIJD

In Mijdrecht werd afgelopen weekend de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen gezwommen. HPC was met een grote groep zwemmers vertegenwoordigd en liet in het sfeervolle Veenwijdebad zien al vroeg in vorm te zijn dit seizoen.

Op het eerste nummer van de middag, de 4 x 50 meter wisselslag jongens tot en met 15 jaar, werd onder luide aanmoedigingen van het team direct zilver binnengesleept door Patryck Hill, Jack Huisman, Lorenzo de Meij en Darius Nagtzaam.

Finn Koene zwom vervolgens in hoog tempo naar goud op de 100 meter schoolslag (1.22.41) in een nieuw persoonlijk record. Ook Marnix Rietveld (100 rugcrawl en de 50 meter vlinderslag – in het nieuwe clubrecord van 34.84) en Swen de Vries (100 meter wisselslag) mochten zich de gouden plak laten omhangen. Maar daar hield de medailleregen niet op. Roos Hennequin zwom een rappe 50 meter vrije slag. Haar tijd van 35.01 was niet alleen een persoonlijk record, maar ook goed voor zilver. Tweede plaatsen waren er ook voor Daan Jonkheer (50 meter vlinderslag en 100 meter rugcrawl), Leonie van Moorsel (50 meter rugcrawl), Swen de Vries (50 meter vrije slag), Joe Pickee (25 meter schoolslag) en Elodie Lekkerkerker (25 meter schoolslag en 50 meter rugcrawl).

Puck Stassen verbeterde haar tijd op de 100 meter wisselslag maar liefst met 11 seconden en dat was goed voor een derde plaats op het erepodium. Meer brons was er in Mijdrecht voor Joe Pickee (50 meter rugcrawl), Daan Jonkheer (100 rugcrawl) Twan de Vries (100 meter schoolslag), Alex Kossen ( 100 meter wisselslag), Radna Mulder (100 meter wisselslag). De middag werd in stijl afgesloten met een brons op de 4 x 50 meter vrije slag voor heren en een zilveren plak voor de dames op de 4 x 50 meter wisselslag.

Met nog drie competitiewedstrijden te gaan laten de HPC’ers zien dat ze er zin in hebben dit seizoen. Trainster Denise van der Linden was erg tevreden over de sfeer aan de badrand en over de prestaties die er in het water geleverd werden. ‘Het team heeft het gezellig met elkaar en support elkaar tijdens het zwemmen. Er is de laatste weken hard getraind, mooi om te zien dat zich dat nu al zo uitbetaalt en dat het ene na het andere persoonlijke record verbeterd wordt.’