Jonge HPC’ers zwemmen sterk op eerste Swimkick-Miniorenwedstrijd

Traditiegetrouw vond afgelopen zondag de eerste Swimkick-Miniorenwedstrijd van het jaar plaats. HPC reisde met een ploeg van 17 wedstrijdzwemmers tussen de 7 en 12 jaar af naar zwembad de Waterlelie in Aalsmeer. Voor een aantal kinderen van HPC was het de allereerste wedstrijd die ze zwommen, dus het was een enerverende middag in het tropisch warme zwembad. Er werd gestart op 34 persoonlijke afstanden en twee estafettes en bijna alle kinderen die aan de start kwamen verbeterden hun persoonlijke record. Soms met een paar tienden van een seconde, maar soms ook met vele seconden.

Voor zus en broer Sarah en Max Bos was het een topmiddag. Zij vielen volop in de prijzen. De 7-jarige Max won goud op de 25 meter rugcrawl en brons op de 25 meter vrije slag. Sarah kreeg twee keer brons omgehangen op de 100 meter vrije slag en de 100 meter wisselslag. “Vandaag is echt mijn geluksdag,” glunderde ze trots na afloop.

De HPC’ers vielen op nog meer nummers in de prijzen. Zo was er zilver voor Marnix Rietveld (200 meter wisselslag) en brons voor Finn Smith (50 meter vrije slag), Puck Stassen (200 meter wisselslag) en Marnix Rietveld (100 meter rugcrawl).

Ook de overige zwemmers Friso Elenga, Elodie Lekkerkerker, Maaike Vinken, Axel Biesbrouck, Ryan Biesbrouck, Gijs Jonkheer, Joe Pickee, Naish Kofman, Bram van Turen, Quinty Sijsenaar, Alex Kossen en Swen de Vries lieten met hun mooie tijden zien dat ze goed gefocust hebben gezwommen. Na afloop ging het hele team met mooie oorkondes naar huis en waren alle zwemmers die voor het eerst gestart waren een wedstrijdervaring rijker.

Trainster Greet van der Woord: ‘Ik ben heel trots hoe deze jonge ploeg heeft gezwommen vanmiddag. We hebben een jeugdteam waar veel ontwikkeling in zit!’