Dubbel goud voor Roos Hennequin bij Junioren-Jeugdwedstrijd

Afgelopen weekend was HPC Heemstede met een flinke groep wedstrijdzwemmers aanwezig bij de Junioren-Jeugdwedstrijd in Purmerend. Yda-Lynn van Gulik, Jacco van Gerven, Finn Koene, Twan de Vries, Reinaert Ravesteijn, Justin van Wallinga, Jochem Schotman, Matthijs Terpstra, Roos Ravesteijn, Patryk Hill, Lorenzo de Meij, Lucas Haitsma, Daan Jonkheer, Quinten Ravesteijn,  Anna-Fleur Bouwman en Roos Hennequin zorgden er voor dat het een succesvolle én gezellig zwemmiddag werd. Nagenoeg elke start van het team eindigde in een persoonlijk record. De meeste zwemmers zwommen vele – en soms zelfs tientallen! – seconden van hun tijden van het vorige seizoen af en trainster Greet van der Woord was dan ook enorm tevreden over de geleverde prestaties. “Iedereen was enorm gemotiveerd en ging echt tot het uiterste.” Voor Roos Hennequin had de middag ook nog een gouden randje. Op de 200 meter wisselslag zwom ze niet alleen 23 seconden van haar tijd af (van 3.29.76 naar 3.06.61), maar ze behaalde daarmee ook een gouden medaille in haar leeftijdscategorie. Later op de wedstrijd herhaalde zij dit huzarenstukje door ook nog eens goud te winnen op de 100 meter schoolslag. De Heemsteedse Roos mag terecht trots zijn op deze knappe prestatie!