Nieuw Clubrecord voor Marnix Rietveld

Afgelopen weekend werd in Zaandam de Minioren Club Meet gehouden. Deze wedstrijd voor wedstrijdzwemmers onder de 12 jaar heeft traditiegetrouw een verkleedthema en stond dit jaar in het teken van Sint Maarten. Voordat er gezwommen werd liepen de ploegen daarom eerst, onder luid applaus van het publiek, met lampionnetjes een ereronde om het zwembad. HPC trad aan met een ploeg van 9 zwemmers die er allemaal zin in hadden.

Voor Marnix Rietveld stond eerst de 100 meter vrije slag op het programma die hij aflegde in 1.10.38. Deze tijd, die goed was voor zilver, was niet alleen een seconde sneller dan zijn oude persoonlijke record, maar hij verbrak ook het 8 jaar oude HPC-clubrecord voor jongens tot en met 11 jaar. Een knappe prestatie. Ook op de 50 meter vlinderslag zwom Marnix in de prijzen, hij werd daar eerste in zijn leeftijdsklasse.

De andere HPC-zwemmers Joe Pickee, Axel en Ryan Biesbrouck, Sara en Max Bos, Gijs Jonkheer, Naish Kofman, Alex Kossen konden ook terugkijken op een mooie wedstrijd. In veel races werden persoonlijke records, soms met vele seconden, verbroken. Zo zwom Alex Kossen op de 100 meter vrije slag twee seconden van zijn beste tijd af, Joe Pickee op de 50 meter vrije slag 3 seconden en Axel Biesbrouck verbeterde op de 50 meter schoolslag zijn persoonlijke record met maar liefst 7 seconden.

Trainster Greet van der Woord kijkt tevreden terug op de zwemmiddag met het miniorenteam: ‘Alle tips die tijdens de wedstrijd door ons trainers aan de kinderen zijn gegeven, werden goed opgepikt en meegenomen in de races. Het is leuk om te zien dat onze jonge ploeg zo gemotiveerd en gefocust is!’