Goud, zilver én een clubrecord voor HPC!

Onlangs werd in zwembad De Slag in Zaandam de tweede ronde van het Minioren-Juniorencircuit van de KNZB gezwommen. Op het programma stonden veel afstanden die als ‘zwaar’ te boek staan, zoals de vlinderslag en de wisselslag.

De 16-koppige HPC-ploeg ging de uitdaging van deze pittige nummers graag aan en dook vol energie de wedstrijd in. Dit resulteerde in een reeks van persoonlijke records, drie medailles én een nieuw clubrecord. De pas 7-jarige Axel Biesbrouck zwom de 50 meter vlinderslag in 1.07.01. Nog nooit eerder had een HPC’er dit op deze jonge leeftijd  gepresteerd, dus Axel’s tijd gaat bij HPC de boeken in!

Ook Marnix Rietveld deed het goed op de vlinderslag. Bij de jongens tot 12 jaar zwom hij op de 100 meter naar goud in 1.27.92. Een knappe zilveren medaille was er voor Sarah Bos op de 100 meter schoolslag  (2.09.34) en ook Marnix behaalde zilver op de 200 meter wisselslag (3.04.89).

Grote persoonlijke records waren er verder voor onder andere Darius Nagtzaam die op de wisselslag liefst 12 seconden van zijn tijd af zwom en op de vlinderslag 9 seconden. Ook Jake Foreman verbeterde zijn tijd op de vlinderslag met bijna 10 seconden. Aan het eind van de zwemmiddag sprintte Naish Kofman op de 50 meter vrije slag zelfs nog even 16 seconden van zijn PR af (43.56).

Tevreden ging de HPC-ploeg, die verder bestond uit Lianne Vinken, Moise Kofman, Ryan Biesbrouck, Swen de Vries, Alex Kossen, Puck Stassen, Ben Foreman, Joe Pickee, Gijs Jonkheer en Tamar van Ieperen, eind van de middag weer richting het Heemsteedse. Trainsters Denise van der Linden en Alexandra de Jong kijken terug op een succesvolle en gezellige zwemmiddag met het minioren-jeugdteam.