Medailles en Persoonlijke Records tijdens Junioren-Jeugd Wedstrijd

Afgelopen zondag vond in Alkmaar de derde wedstrijd van het Junioren-Jeugd Circuit van de KNZB plaats. De wedstrijd werd gehouden in een 50-meter bad, oftewel een bad van Olympische afmetingen. Dit maakte het het voor veel zwemmers een extra bijzondere ervaring, want de meeste wedstrijden worden in 25-meter baden gezwommen.

Voor Elize en Sannemarie Knoop was het sowieso een nieuwe ervaring. Voor de twee zussen was het namelijk hun allereerste zwemwedstrijd. En dan wel meteen in een 50-meter bad! Zowel Elize als Sannemarie hebben goede tijden neergezet op onder andere de 50 meter rugslag (52.69 en 52.57) en ze genoten van de sfeer en hoe het er allemaal aan toe gaat bij een zwemwedstrijd.

Bij de jongens tot 14 jaar stond de loodzware 200 meter vlinderslag op het programma. Het is al een prestatie op zich om dit nummer uit te zwemmen, maar Daan Jonkheer en Quinten Ravesteijn wisten ook nog eens zilver en brons op deze afstand in de wacht te slepen. Hulde voor deze toppers!

Ook voor de meisjes tot 15 jaar stond er een zwaar nummer op het programma: de 400 meter wisselslag. Voor de 14-jarige Fien van Munster was het de eerste keer dat ze deze afstand zwom en ze zette een mooie 6.54.19 neer die goed was voor een vijfde plaats. Enthousiast kwam Fien uit het water met de mededeling dat ze er tegenop had gezien, maar het achteraf eigenlijk heel leuk had gevonden om deze afstand te zwemmen.

Over de gehele wedstrijd gezien was het een zeer succesvolle middag voor HPC. Er zijn in totaal 22 persoonlijke records gesneuveld. Daarnaast waren er 11 afstanden die nog niet eerder waren gezwommen en waarop nu mooie tijden werden neergezet.

De sfeer in de groep was zeer goed. Er werd lekker aangemoedigd en de het team had zichtbaar plezier met elkaar. De coaches Greet van de Woord en Denise van der Linden zijn dan ook zeer trots op deze wedstrijdgroep. Vol vertrouwen kijken ze uit naar de aankomende wedstrijden en zijn ervan overtuigd dat deze lijn van veel persoonlijke records en een goede sfeer in de groep vast en zeker zal worden voorgezet!