HPC TIMMERT AAN DE WEG BIJ SWIMKICK-MINIORENWEDSTRIJD

Een groep van 22 HPC-zwemmers tussen de 7 en 12 jaar deed vorig weekend mee met de Swimkick-Miniorenwedstrijd in zwembad De Waterlelie in Aalsmeer.

Voor Linde de Vries, Marijne en Wieger Spijksma, Lena Haitsma en Olivier de Vries was het hun allereerste zwemwedstrijd. Een spannende ervaring waar al weken naartoe werd geleefd en waar hard voor was getraind. En met succes, want er werden mooie tijden gezwommen én er werden volop medailles binnengehaald. Zo pakte Linde in haar leeftijdscategorie op de 25 meter rugcrawl en 25 meter schoolslag twee keer goud. Ook Wieger greep twee keer eremetaal op de 25 meter schoolslag en 25 meter rugcrawl. Op de 25 meter schoolslag deed Lena het uitstekend met een bronzen plak.

Bij de meer ervaren Minioren stond voor de meisjes tot en met 11 jaar de zware 400 meter vrije slag op het programma. Puck Stassen, Tamar van Ieperen en Quinty Sijsenaar kwamen gefocust aan de start en zwommen alle drie een prachtige, stabiele race. Puck werd 6e, Tamar 7e en Quinty 13e. Een superprestatie van de dames, want het deelnemersveld was groot en sterk. Ook Marnix Rietveld kende een succesvolle middag. Hij behaalde bij de Minioren tot en met 12 jaar goud in zijn leeftijdscategorie op de 100 meter vrije slag.

Trainsters Greet van der Woord en Alexandra de Jong waren zeer tevreden met de prestaties van hun zwemmers. ‘Er hing een goede, positieve sfeer binnen het team, er zijn veel persoonlijke records gezwommen en we hebben het nodige eremetaal mee naar Heemstede genomen. We kijken uit naar de volgende wedstrijd met deze gemotiveerde toppers!’