HPC in de prijzen bij het Vlinderslaggala

De vlinderslag, you hate it or you love it. Zelfs sommige wedstrijdzwemmers die al jarenlang flink trainen, ervaren de vlinderslagafstanden nog steeds als zware nummers. Maar er zijn ook vlinderslagliefhebbers pur sang. Speciaal voor hen organiseerde DWT afgelopen weekend in het Haarlemse Boerhaavebad het Vlinderslaggala. Voor de dames en heren stond onder andere een kilometer (!) vlinderslag op het programma. Bij de Minioren, die fysiek nog niet in staat zijn tot zulke monsterafstanden, werd onder andere de 100 meter vlinderslag gezwommen. Van HPC kwamen Roos Hennequin, Mayke Wolda, Puck Stassen en Marnix  Rietveld aan de start. Het was voor de 11-jarige Puck de eerste keer dat ze de 100 meter vlinderslag zwom. Haar 1.44.56 was goed voor goud in haar leeftijdsklasse, een mooie prestatie. Marnix zwom 1.25.59 op de 100 meter vlinderslag en daarmee behaalde hij zilver bij de jongens tot en met 12 jaar.

Ook de 400 meter wisselslag – met daarin een vlinderslagcomponent – stond op het programma. Roos Hennequin had deze afstand nog niet eerder gezwommen en deelde haar race uitgebalanceerd in. Haar 6.52.28 was goed voor brons, een knappe prestatie van Roos. Ook voor Mayke Wolda was de middag geslaagd. Zij had de 400 meter wisselslag ook nog niet eerder gezwommen en zwom haar race keurig uit. Voor Puck en Marnix stond aan het eind van de middag ook nog de 200 meter wisselslag op het programma. Beiden behaalden goud in hun klasse in scherpe tijden. Een mooie afsluiter van een bijzondere zwemwedstrijd!