HPC-ers op Speedo Jaargangfinales

Onlangs werden in zwembad De Zijl in Leiden de jaarlijkse Speedo Jaargangsfinales voor wedstrijdzwemmers gehouden. Op deze wedstrijd, waar traditiegetrouw de snelste 18 Minioren per jaargang aan de start komen op diverse zwemafstanden, kwamen voor HPC Heemstede Puck Stassen en Marnix Rietveld uit.

Voor Puck en Marnix was het een bijzondere ervaring om mee te mogen doen aan dit toernooi, want wedstrijden waarop de hele nationale top van iedere leeftijd tussen de 8 en 12 jaar is vertegenwoordigd zijn er nog niet zo heel veel voor wedstrijdzwemmers. De sfeer zat er gelijk al goed in omdat de jury zijn opmars maakte terwijl een vette housebeat door de luidsprekers schalde en er al vanaf het begin van de wedstrijd luidkeels werd aangemoedigd door teamgenootjes en publiek.

Marnix kwam zaterdag direct in het eerste programma aan de start op de 100 meter vrije slag. Hij werd hij knap vijfde in een nieuw persoonlijk record van 1.06.76. Later die middag volgde de 100 meter vlinderslag. Met 1.21.49 zwom hij ruim 4 seconden van zijn tijd af en bereikte hij een mooie zevende plaats.

Op zondag zette HPC de ingezette lijn voort. Puck zwom de 100 meter schoolslag in 138.28, wat bijna drie seconden sneller was dan haar oude tijd die ze nog maar pasgeleden had neergezet. Marnix sprintte vervolgens op de 50 meter vrije slag naar 30.45 en verbeterde daarmee ook flink zijn tijd. Puck en Marnix kijken terug op een succesvol toernooi, waar ze het vooral ook heel gezellig hebben gehad met alle andere zwemtoppers.