24 Maart was dé dag van HPC

Zondag 24 maart was een bijzondere dag voor de wedstrijdzwemmers van HPC Heemstede. Eindelijk mocht de club weer een wedstrijd organiseren in het eigen zwembad aan de Sportparklaan.

De afgelopen twee jaren was dit onmogelijk omdat er steeds diploma-zwemmen gepland stond in de weekenden die waren aangewezen door de KNZB en waar iedere club zich aan dient te houden. Hierdoor moesten de thuiswedstrijden van HPC georganiseerd worden in een zwembad in Hilversum.

Des te groter was de vreugde om de laatste competitiewedstrijd van het seizoen deze keer wél in Heemstede te zwemmen. En er hing veel van deze wedstrijd af. HPC stond in de lagere regionen van de landelijke 2e klasse en het zou erop of eronder worden. Handhaven in de 2e klasse of degraderen naar de 3e klasse. De trainers waren al weken lang bezig om, met veel uitleg en liefdevol pushen, alle zwemmers klaar te stomen voor deze belangrijke wedstrijd. En wat heeft dat een geweldig resultaat opgeleverd. Van de 98 individuele starts gebeurde het maar 19 keer dat een zwemmer géén persoonlijk record zwom. Niet alleen de “jonkies” verbeterden massaal hun tijden, ook bij de oudere garde werd het ene na het andere persoonlijke record aan flarden gezwommen. Lorenzo de Meij haalde 21 seconden van zijn PR af op de 100 meter schoolslag en Patryk Hill maar liefst 25 seconden op diezelfde afstand. Bij de meisjes was Tamar van Ieperen de koningin van de persoonlijke records omdat zij op de 50 meter vlinderslag ruim 13 seconden sneller zwom dan haar beste race ooit. In totaal werden er 17 medailles verdiend, waarvan 4x goud, 7x zilver en 6x brons. Maar het allerbelangrijkste is uiteraard de vraag of HPC zich al dan niet heeft weten te handhaven in de 2e klasse? Gelukkig kan deze vraag met een volmondig JA worden beantwoord!

Zwemmers en trainers mogen ongelofelijk trots zijn op deze prestatie! Coaches Denise van der Linden en Greet van de Woord zijn dan ook blij dat het is gelukt. Dit succes geeft nieuwe energie om weer volop door te trainen want er komen nog een aantal leuke wedstrijden aan zoals de Ranomi-Cup, de Minioren-finales en uiteraard de Internationale Sprint Cup in het Duitse Hagen waar alle wedstrijdzwemmers zich nu al op verheugen!