HPC ZWEMT OP RANOMI-CUP 400 EURO BIJ ELKAAR VOOR UNICEF

Afgelopen week vond in het Hofbad in Den Haag de Swim Cup plaats. De hele internationale zwemtop treedt hier aan en deze wedstrijd staat daarmee garant voor veel spektakel in het water. In de middagpauze van de Swim Cup vond dit keer voor de tweede keer de Ranomi Cup plaats. Ranomi Kromowidjojo organiseert deze wedstrijd om Minioren (tussen de 8 en 12 jaar) te inspireren én om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel waar ze aan verbonden is. En dat is Unicef.

Voor HPC mochten Sven de Vries, Puck Stassen en Marnix Rietveld aan de Ranomi Cup meedoen. Het drietal ging hard aan de slag om zoveel mogelijk sponsorgeld binnen te halen en binnen twee weken was het prachtige bedrag van maar liefst 400 euro bij elkaar geharkt.

En toen moest er ook nog gezwommen worden. Het bad, met Olympische afmetingen, live timing, live streaming en bomvolle tribunes, maakte veel indruk en riep glunderende gezichten op.

Sven de Vries overtrof zichzelf op beide nummers waar hij aan de start kwam. Op de 100 meter vrije slag (1.20.26) en op de 100 meter schoolslag (1.42.01) verbeterde hij fors zijn persoonlijke records. Iets wat heel erg knap is in een 50-meter bad, omdat je daar het voordeel van de keerpunten die je in een 25-meter bad maakt, mist.

Ook Puck zwom snel op de 50 meter vlinderslag (44.24) en sprintte vervolgens op de 100 meter schoolslag  naar 1.40.89. Marnix zette op de 50 meter vlinderslag 36.53 neer en op de 100 meter vrije slag 1.10. 20.

De drie HPC-kids zijn na deze bijzondere zwemdag een mooie ervaring rijker en hebben een prachtig bedrag voor Unicef bij elkaar gezwommen. Maar bovenal was er veel pret en gezelligheid met elkaar. Trainster Denise van der Linden kijkt dan ook terecht zeer tevreden terug op deze succesvolle middag.