BOULDEREN MET DE HEG

HPC En Gezelligheid, oftewel de HEG, organiseerde afgelopen zaterdag een middagje boulderen in boulderhal de Fabriek in Haarlem. Boulderen is een discipline binnen de klimsport waar je zonder touwen in moeilijkheid variërende routes klimt die tot maximaal 4,5 meter hoog zijn. Op de grond liggen dikke valmatten, zodat een valletje geen gevaar oplevert. Omdat je niet zo hoog kan klimmen is dit ook een van de meest sociale varianten in de klimsport. Je kunt continu contact hebben met mensen op de grond en om tips vragen. Of natuurlijk even een grapje maken met de medeklimmers naast je op de muur.

Laurens Windt en Jens van der Sman, drijvende krachten achter de HEG en zelf alletwee al behoorlijk ervaren in het boulderen, hielpen de HPC’ers die zich hadden ingeschreven voor deze activiteit lekker op weg. Nadat iedereen zich twee uur had uitgeleefd en diverse routes op zijn eigen niveau had geklommen, werd er nog gezellig met elkaar een drankje gedaan in de sfeervolle klimhal. Dank voor het organiseren van deze leuke, sportieve activiteit Laurens en Jens. Op naar het volgende event met de HEG!